Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас активно се готви за „Дни на отворените врати” в Брюксел



Ключови думи:
24 Септември 2008, Сряда





Община Бургас активно се готви за представянето си в инициативата „Дни на отворените врати” /Open Days/, организирана за шеста поредна година от Комитета на регионите и Генерална дирекция „Регионално развитие” на Европейската комисия. Open Days ще се проведат от 6 до 9 октомври в Брюксел.

Бургаската делегация ще бъде водена от кмета Димитър Николов. Тя ще участва в престижния форум с две атрактивни презентации. Първата е общо представяне на Югоизточен регион - България, в което участват още общините Сливен, Ямбол, Стара Загора и Нова Загора. Втората презентация е посветена само на община Бургас. Тя носи заглавието „Иновации в туризма в Бургаски регион” и ще бъде модерирана от зам.-кмета Ивелина Василева.

Тази година в „Дни на отворените врати” ще участват 216 региони и градове от 32 страни. Инициативата събира на едно място влиятелни политици на европейско и регионално равнище, експерти, представители на банките, бизнеса и гражданското общество, които заедно формират регионалната политика на европейските институции. В програмата на Open Days са включени 143 специализирани семинара. Церемонията по откриването на 6 октомври в конферентния център „Шарлеман” ще бъде уважена от френския премиер Франсоа Фийон, председателя на Комитета на регионите Люк Ван ден Бранде и комисаря по регионалната политика Данута Хюбнер. Очаква се в Open Days да вземат участие председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и зам.-председателят на ЕК Гюнтер Ферхойген.

Освен изявите си в рамките на Open Days, Община Бургас ще бъде домакин на работна среща със заглавие „Да общуваме на тема Европа”. Тя ще се проведе на 10 октомври в Бургас. По време на тази среща бургаските граждани ще бъдат запознати с инициативата „Дни на отворените врати”, с участието и най-добрите проекти на Община Бургас, планирани или осъществени в Брюксел. 

 



Прочетено: 2243 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тавия евро 2008 До другото лято Конкурс прическа Бургас 2009 моите цветя pepi созопол Европейка Spirit of Burgas Ива цвят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development