Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва изграждането на два нови яхтени обекта в Созопол



Ключови думи:
29 Септември 2008, Понеделник





Созопол ще има два нови яхтени проекта, изградени по всички европейски изисквания. Това са Марина Созопол и Марина Мол Созопол. Общата инвестиция в проектите е над 58 млн. евро.

Проектът Марина Созопол се състои от 4 основни части - яхтено пристанище, частни резиденции, хотел и търговски части. 

Яхтеното пристанище ще разполага с 330 кей места и ще бъде първото в България оборудвано със собствена перманентна бензиностанция, осигуряваща 24-часово лесно и бързо презареждане. 

Частните резиденции са предназначени за лично ползване от собствениците. Те представляват 32 апартамента, обзаведени по високи европейски стандарти, уникален дизайн и с висококачествени материали. Разчупените ниско етажни постройки ще хармонират със стила на Стария град. 

Предвидено е всички жилища да бъдат с индивидуален контрол на климатизацията, шумо- и топлоизолация, интернет връзка. Апартаментите ще се продават напълно обзаведени с електрически уреди от висок клас кухни, както и бани с дизайнерска арматура и стени от полиран варовик. Подовите настилки във всички помещения ще бъдат направени от специално обработен врачански варовик. Просторните веранди през летните месеци ще се превръщат в естествено продължение на всекидневните.

Освен частните резиденции, жилищната част ще включва и хотел с около 130 студия. Всички те ще бъдат менажирани и отдавани под наем целогодишно от водеща в световната ваканционна индустрия хотелска верига. Елитната компания е третата най-голяма хотелиерска верига в Европа и заема дванадесето място в световните класации. Компанията управлява повече от  350 хотела и курорта в 30 страни на 4 континента.

В сърцето на Марината ще бъде ситуиран Яхт клуб с рибен ресторант, конферентна зала и места за отдих. Красива променада с бутикови ресторанти и заведения ще заобикаля комплекса. Обширна търговска част, включваща магазини за мода, бижута, детски кът и аптека ще гледа към вътрешен площад с професионално изграден ландшафт. 
 
В проекта Марина Мол Созопол ще бъдат вложени около 13 млн. евро. Проектът предвижда изграждане на малко яхтено пристанище в местността Провлака между Стария и Новия град. Непосредствено до яхтеното пристанище на парцела от близо 6.5 дка, ще бъдат построени две търговски сгради с разгърната площ от 12 хил. квадратни метра. Постройките ще бъдат съобразени с последните изисквания за строителство в Созопол и няма да надвишават допустимите два етажа. Между постройките на площ от близо 4 дка ще бъде ситуиран площад, който прави връзка между сградите, пристанището и градската част. 

Външната архитектура на обекта ще бъде съобразена с особеностите на сградите в Стария град на Созопол. Материалите, които ще бъдат използвани, са предимно камък и дърво. По този начин ще бъде запазен автентичният изглед на града като цяло. Идеята е Марина Мол Созопол да допринася за естетическия вид на града и да допълва неговото излъчване. 

Марина Мол Созопол представлява качествено нов за Созопол обект, тъй като ще събере на едно място висок клас марки, които ще отворят магазини в обекта и ще привлича нов тип туристи, които допълнително ще повлияят върху развитието на района. На подземния етаж в една от сградите е предвидено място за изграждане на голям супермаркет от висок клас.

В проекта Марина Мол Созопол ще се включи и Националният археологически музей, който ще предостави уникални експонати, които да бъдат разположени на територията на обекта. Част от експонатите ще са автентични старинни оръдия, части от стари кораби и др. 



Прочетено: 11324 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
зад облаците плахо наднича... Pepi Европейка Алуминиеви парапети Промоция АЗ ПЕПИТА Spirit of Burgas Welcome тия бански нищо не скриват... Флора -Бургас-2009.JPG Международен Семинар на фризьорите София Жреци на музите 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development