Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва изграждането на два нови яхтени обекта в СозополКлючови думи:
29 Септември 2008, Понеделник

Созопол ще има два нови яхтени проекта, изградени по всички европейски изисквания. Това са Марина Созопол и Марина Мол Созопол. Общата инвестиция в проектите е над 58 млн. евро.

Проектът Марина Созопол се състои от 4 основни части - яхтено пристанище, частни резиденции, хотел и търговски части. 

Яхтеното пристанище ще разполага с 330 кей места и ще бъде първото в България оборудвано със собствена перманентна бензиностанция, осигуряваща 24-часово лесно и бързо презареждане. 

Частните резиденции са предназначени за лично ползване от собствениците. Те представляват 32 апартамента, обзаведени по високи европейски стандарти, уникален дизайн и с висококачествени материали. Разчупените ниско етажни постройки ще хармонират със стила на Стария град. 

Предвидено е всички жилища да бъдат с индивидуален контрол на климатизацията, шумо- и топлоизолация, интернет връзка. Апартаментите ще се продават напълно обзаведени с електрически уреди от висок клас кухни, както и бани с дизайнерска арматура и стени от полиран варовик. Подовите настилки във всички помещения ще бъдат направени от специално обработен врачански варовик. Просторните веранди през летните месеци ще се превръщат в естествено продължение на всекидневните.

Освен частните резиденции, жилищната част ще включва и хотел с около 130 студия. Всички те ще бъдат менажирани и отдавани под наем целогодишно от водеща в световната ваканционна индустрия хотелска верига. Елитната компания е третата най-голяма хотелиерска верига в Европа и заема дванадесето място в световните класации. Компанията управлява повече от  350 хотела и курорта в 30 страни на 4 континента.

В сърцето на Марината ще бъде ситуиран Яхт клуб с рибен ресторант, конферентна зала и места за отдих. Красива променада с бутикови ресторанти и заведения ще заобикаля комплекса. Обширна търговска част, включваща магазини за мода, бижута, детски кът и аптека ще гледа към вътрешен площад с професионално изграден ландшафт. 
 
В проекта Марина Мол Созопол ще бъдат вложени около 13 млн. евро. Проектът предвижда изграждане на малко яхтено пристанище в местността Провлака между Стария и Новия град. Непосредствено до яхтеното пристанище на парцела от близо 6.5 дка, ще бъдат построени две търговски сгради с разгърната площ от 12 хил. квадратни метра. Постройките ще бъдат съобразени с последните изисквания за строителство в Созопол и няма да надвишават допустимите два етажа. Между постройките на площ от близо 4 дка ще бъде ситуиран площад, който прави връзка между сградите, пристанището и градската част. 

Външната архитектура на обекта ще бъде съобразена с особеностите на сградите в Стария град на Созопол. Материалите, които ще бъдат използвани, са предимно камък и дърво. По този начин ще бъде запазен автентичният изглед на града като цяло. Идеята е Марина Мол Созопол да допринася за естетическия вид на града и да допълва неговото излъчване. 

Марина Мол Созопол представлява качествено нов за Созопол обект, тъй като ще събере на едно място висок клас марки, които ще отворят магазини в обекта и ще привлича нов тип туристи, които допълнително ще повлияят върху развитието на района. На подземния етаж в една от сградите е предвидено място за изграждане на голям супермаркет от висок клас.

В проекта Марина Мол Созопол ще се включи и Националният археологически музей, който ще предостави уникални експонати, които да бъдат разположени на територията на обекта. Част от експонатите ще са автентични старинни оръдия, части от стари кораби и др. Прочетено: 11528 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ЦЪРКВА Пожарната в Бургас Флора Бургас 2009 Стена Почистваща фирма Варна Професиоанални Американски Кокили за Строители ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... Ремонтира носачи BMW Странджанска гора Строеж с кран social distance
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development