Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Георги Гергов: Държавата и бизнесът да подкрепят наукатаКлючови думи:
30 Септември 2008, Вторник

Бизнесът, науката и държавата трябва да се свържат. Няма как да успеем, ако науката стои в задния двор”, заяви бизнесменът Георги Гергов в словото си по повод неговото удостояване със званието „Доктор хонорис кауза” на Аграрния университет в Пловдив. Изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив и Почетен консул на Руската федерация   получи титлата на тържествена церемония за откриването на учебната година във ВУЗ-а.

Днес обществото трябва да се обърне към науката, за да види в нея най-добрите рецепти за своето бъдеще, заяви Гергов, който е и председател на Съвета на настоятелите на Аграрния университет. Той призова членовете на съвета да използват своя авторитет, за да накарат държавата по-често да се вслушва в предложенията на учените.

Съветът на настоятелите ще се грижи не само за финансиране на научни и социални програми, а преди всичко за разширяване и активизиране на контактите между учените, студентите и бизнеса, подчерта Гергов. Инвестициите в наука са благородна кауза и за мен е чест, че ще мога да работя за нея, добави той.

На 17.09. Академичният съвет на висшето училище присъди на Георги Гергов   званието  „Доктор хонорис кауза” с аргумента „за принос  в развитието и просперитета на Аграрния университет като негов възпитаник и общественик с активна гражданска позиция”.  Заедно с него с престижната титла бе удостоен и проф. Георги Сенгалевич. Той е бивш първи заместник-ректор на висшето училище,  преподавател  в Земеделския колеж в Пловдив, автор на 263 научни труда самостоятелно или в съавторство, на 3 монографии и 8 учебника, на 5 патента, носител на ордена „Кирил и Методий”.

„Образованието е новият национален приоритет на България. Трябва да търсим баланс между традициите и новата образователна система”, каза в словото си ректорът на Аграрния университет доц. д-р Димитър Греков, преди да обяви номинациите на новите двама носители на званието „Доктор хонорис кауза”. 

Гости на церемонията бяха заместник-министрите на образованието доц. Ваня Добрева и доц. Кирчо Атанасов, депутатът Захари Георгиев, областните управители на области Пловдив и Кърджали – Тодор Петков и Ангел Коджаманов, генералният консул на Гърция в Пловдив Николаос Пеперигос, генералният консул на Турция в града Юмит Ялчън, почетните консули на Италия и на Армения – Пиетро Луиджи Гия и Ехиязар Узунян, секретарят на посолството на САЩ Шери Кенисън, ректорът на Медицинския университет в Пловдив доц.д-р Георги Паскалев, възпитаници на Аграрния университет от чужбина и страната.  

 Прочетено: 3656 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители витраж1 морето и ние Aerogara Byrgas Графила 2009, Бургас Попрошайка воробей Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Ремонт носачи Казанлък Казан за топло Залив край Созопол Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development