Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С музика и уютна атмосфера стартира десетото издание на Есенните литературни празници



01 Октомври 2008, Сряда





С приятна музика и уютна атмосфера в обновеното фоайе на бургаската опера, днес от 19.00 часа, стартира X–то издание на Есенните литературни празници. Входът за всички граждани, желаещи да посетят мероприятието, е свободен.

Тази година за първи път в програмата на събитието са интегрирани различни видове изкуства – театър, музика и литература.

Празничното откриване ще започне с изпълнение на класическа музика от струнен квартет и изпълнение на солисти и инструменталисти от бургаската опера. Гостите ще имат възможността да се докоснат до уникалното творчество на бургаските поети от 60-те и 70-те години на миналия век, които са положили началото на литературния живот в града – Христо Фотев, Петя Дубарова, Стойчо Гоцев, Димитър Велинов, Реджеб Кюпчу, Николай Искъров, Янаки Петров, Иван Апостолов, Димитрина Баева, Иван Ванев, Гено Генов и Илия Буржев.

В спектакъла за първи път ще бъдат използвани интересни и рядко излъчвани документални записи на големия бургаски поет Христо Фотев и незабравимата Петя Дубарова, както и документални кадри от стария Бургас от първата половина на XX век. Музикално – поетичната вечер ще бъде с надслов „Романтичен полет над Бургас” и има амбицията в бъдеще да прерастне в добра традиция.

С празничното откриване ще бъде поставено началото на Артцентър Опера и ще се отбележат Денят на поезията и Световният ден на музиката.

В рамките на цял месец почитателите на хубавата музика и стойностна поезия ще могат да се насладят на богатата и пъстра с мероприятия програма. Организатори на мащабното културно събитие са Община Бургас и Оперното Филхармонично дружество. 



Прочетено: 3071 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Конникът в парк Декабрь 2017 года Бургас, ФЛОРА 2009 Лалета от Бутик Sunrise
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development