Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стартира втора фаза в набиране на проекти за развитие на услугите Социален асистент и Домашен помощник



01 Октомври 2008, Сряда





Агенцията за социално подпомагане /АСП/, в качеството си на Междинно звено по изпълнение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, стартира втората фаза на схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности „Социален асистент” и „Домашен помощник”. Проектни предложения могат да бъдат подавани в Агенцията до 28 октомври 2008 г., 16 часа.

Реализирането на схемата ще допринесе за усъвършенстване и подобряване на услугата „Социален асистент” и развитие на услугата „Домашен помощник” като форми на социални услуги в общността. Целта е да се постигне по-добро качество на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора чрез създаване на условия за ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване, включително и чрез упражняване правото на труд. Друга цел е подобряване качеството на живот на семействата, в които има деца с трайни увреждания и зависими от постоянни грижи, чрез предоставяне на алтернативен избор за активно участие в реалния пазар на труда. Минималният и максималният размер на безвъзмездната помощ по втората фаза на схемата са увеличени и са съответно 60 000 лева и 120 000 лева. По този начин  ще се даде възможност на по-голям брой нуждаещи се лица да получат качествена грижа в обичайната им семейна среда.

Потенциални кандидати по схемата за безвъзмездна помощ са общините, неправителствени организации и други доставчици на социални услуги. Дейностите ще се извършват на територията на цялата страна, като продължителността на един проект е  12 месеца.

Проектите се реализират на територията на 27 области в страната. По одобрените проекти от първата фаза на схемата ще бъдат обслужвани около 5 000 лица с трайни увреждания и самотни възрастни хора. За предоставяне на услугите ще бъдат наети около 980 социални асистенти и 1 400 домашни помощници.

Съгласно основните принципи на Европейската общност за публичност и прозрачност на процеса на усвояване на средствата от европейските структурни фондове,  АСП организира информационни дни в 6-те района за планиране. Тези информационни срещи ще бъдат в градовете София, Пловдив, Враца, Велико Търново, Варна и Бургас според приложения график.

График



Прочетено: 2526 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Труженики моря Конкурс прическа Бургас 2009 Поглед към Бургас през залива xx докато ние спи, те творят Рибари в Истанбул Бургас, ФЛОРА 2009 Лятната естрада в Морската градина Фонтанът на Бургас-моста Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development