Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Европейски пари за по-доброто бъдеще на българските деца



01 Октомври 2008, Сряда





Агенцията за социално подпомагане /АСП/, в качеството си на Междинно звено по изпълнение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, стартира схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-добро бъдеще на децата”. Схемата се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Реализирането на настоящата схема е в отговор на необходимостта от въвеждане на нови стандарти за грижа в домовете за деца и цели условията в институциите да се приближат максимално до живота в семейна среда. Тя ще допринесе за подобряване качеството на грижа за деца, зависими от институционален тип грижи, преструктуриране и реформиране на специализираните институции за деца и младежи, с цел трансформирането им в различни форми на социални услуги в общността, както и подкрепа за развитие на умения на такива децата да водят самостоятелен живот след напускане на специализираната институция.

Схемата ще се реализира в три компонента:
- Алтернативни социални услуги за деца и младежи, настанени в Домове за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) и Домове за деца, лишени от родителска грижа (ДДЛРГ).
- Алтернативни социални услуги за деца и младежи, настанени в Домове за деца с увреждания.
- Подкрепа за социално включване на деца и младежи, напускащи специализирани институции.

Потенциални кандидати по схемата за безвъзмездна помощ са общините, неправителствени организации и други доставчици на социални услуги за деца и възрастни. 
 
Дейностите по проектите трябва да бъдат насочени към деца и младежи, настанени в Домове за медико-социални грижи за деца, Домове за деца лишени от родителска грижа и Домове за деца с увреждания, както и към деца, навършващи пълнолетие и младежи, напускащи специализирани институции. Дейностите ще се извършват на територията на цялата страна, като продължителността на един проект е между 10 и 14 месеца. Схемата ще се реализира чрез процедури за конкурентен подбор на проектни предложения с определен краен срок за кандидатстване – 20.11.2008г. - 16 часа.

Съгласно основните принципи на Европейската общност за публичност и прозрачност на процеса на усвояване на средствата от европейските структурни фондове АСП организира информационни дни в шестте района за планиране, като те ще се състоят в градовете София, Пловдив, Враца, Велико Търново, Варна и Бургас.



Прочетено: 2613 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
през деня не трябва да спиш! Мото клуб орел водопадите край с .Стоилово.JPG Европейка Старите бургазлии разказват Жълтурче.jpg Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development