Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българското и италианското министерства на администрацията организират конференция за развитието на електронното правителство



Ключови думи:
01 Октомври 2008, Сряда





На 1 и 2 октомври 2008 г. в Дом 2 на Резиденция „Бояна” ще се проведе Първата международна конференция, посветена на въпросите на електронното правителство. Конференцията се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с Министерството на публичната администрация и иновациите на Италия и в партньорство с „EuroSpace”.

В официалното откриване на форума на 1 октомври 2008 г. (сряда) от 10:00 ч. ще вземат участие министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, съветникът на министъра на публичната администрация и иновациите на Италия Джовани Триа, регионалният министър по въпросите на защита на потребителите и намаляване на административните процедури на Регион Лацио Марио Микеланджели, изпълнителният директор на EuroSpace Ренато Лукарини, както и висши служители от администрации на Гърция и Сърбия.

Непосредствено след официалното откриване, от 10.45 часа, ще бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между МДААР и търговски банки, както и между МДААР и общински администрации във връзка с използването на средата, осигуряваща електронни разплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път. Изграждането на среда за електронни разплащания се реализира по проект на МДААР, финансиран по Оперативната програма „Административен капацитет".

За представителите на медиите е предвидена пресконференция от 11:00 часа.

Форумът има за цел да очертае мястото на електронното управление в администрациите на държавите членки на ЕС, да представи основните проекти в областта на електронното правителство в България, да стимулира сътрудничеството между отговорните институции, както и да представи утвърдени добри практики в областта. Това събитие не само ще популяризира усилията и напредъка на България в областта на електронното правителство, но и ще стимулира инициативността от страна на администрациите от всички нива за продължаване на модернизационните процеси.

В рамките на събитието участие ще вземат представители на организации и институции, ангажирани с процесите на въвеждане и развитие на електронното правителство - политици, изследователи, представители на Европейската комисия и на институции от държавите членки, представители на бизнеса.



Прочетено: 2572 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цветя Конкурс прическа Бургас 2009 Пристанище Приморско Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Летния театър на Бургас Цъфнали череши Ето го Немо това си е моята приятелка Черноморец-Поморие Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Изтравниче
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development