Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Национална кампания на Каменица Алкохолът е лош шофьор призовава да НЕ шофираме в нетрезво състояние



Ключови думи:
14 Октомври 2008, Вторник





„Алкохолът е лош шофьор” е името на национална кампания за безопасно шофиране, която стартира през октомври. Неин инициатор и организатор е Каменица АД и брандът Каменица 0% - единствената безалкохолна бира в България. Партньори на инициативата са КАТ и СБА.

Стартът на „Алокохолът е лош шофьор” беше обявен на официална пресконференция на 13 октомври – Европейският ден за пътна безопасност. Както подсказва и името й, кампанията има за цел да покаже по достъпен начин негативния и пагубен начин, по който алкохолът влияе върху поведението на пътя и с това да допринесе за намаляване броя на тежките катастрофи вследствие шофирането в нетрезво състояние. 

„Причината да реализираме социалната кампания „Алкохолът е лош шофьор” е това, че алкохолът като причина за пътно-транспортни произшествия е сред най-рисковите фактори при управление на автомобил”, коментира генералният мениджър на Каменица АД Анатолий Попов. Статистиката на КАТ показва, че всяка година у нас се регистрират над 300 тежки катастрофи, с увеличаване на броя на загиналите и тежко ранените. Тази плашеща статистика провокира желанието и силите на екипа ни да организираме „Алкохолът е лош шофьор” и да покажем ужасяващите последици от безотговорното поведение, каквото е шофирането след употреба на алкохол. Като производител на бира ние се чувстваме отговорни да заявим: Уважаеми шофьори, дори когато съдържанието на алкохол в кръвта Ви е под законовия лимит, зад волана на Вашият автомобил сте не Вие, а изпитият алкохол. А алкохолът, както показват паметниците по пътищата, е лош шофьор.”

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор” залага на посланието за разумна консумация, самоконтрол и мярка, което е първата и основна стъпка към намаляване броя на тежките катастрофи в следствие употребата на алкохол, без да шокира със станалите традиционни напоследък мрачни визии. 

Билбордове с различни визии, които представят по нестандартен начин негативните последици от употребата на алкохол, вече привличат вниманието на водачите в 6 от най-големите градове в страната. Постери с посланията на кампанията призовават за разумно шофиране във всички бензиностанции на Ромпетрол в страната. Посланието на кампанията „Алкохолът е лош шофьор” ще се популяризира и чрез стикери, които партньорите на кампанията КАТ и СБА ще раздават през 2008/2009 година. 

В рамките на „Алкохолът е лош шофьор” се предвижда и специален тест драйв с автомобил – симулатор. Той ще се проведе на 19 октомври 2008 г., неделя, на площад „Александър Батенберг” в столицата, между 10,00 и 15,00 ч. Събитието е отворено за всички жеалещи, навършили 18 години. 

„Нестандартният” тест драйв дава възможност на участниците да управляват автомобил, който симулира шофиране в нетрезво състояние и имитира реалните реакции на шофьора, в резултат на употребата на алкохол. Тест драйвът е напълно безопасен - организаторите са поканили и инструктор, който ще съдейства по време на „учебното шофиране”. 

Допълнение към кампанията е и специално създаден за целта уебсайт - http://www.alcoholbaddriver.bg/. Той съдържа полезна информация, важни съвети и факти, свързани с употребата на алкохол при шофиране. Уебсайтът предлага отговори на често срещани въпроси и в същото време опровергава широко разпространени заблуди, свързани с употребата на алкохол в контекста на шофирането. Част от съдържанието на сайта е и специален калкулатор, достъпен и през повечето модели мобилни телефони, който дава възможност на всеки желаещ да изчисли промилите алкохол в кръвта си преди да седне зад волана. 

http://www.alcoholbaddriver.bg/ ще продължи да съществува и след месец ноември. Организаторите на „Алкохолът е лош шофьор” са убедени, че информацията в него би могла да спаси човешки живот във всеки един момент, по всяко време на годината.



Прочетено: 3511 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаска къша Pepi Pink For Sale Тройно дестилирана украинска водка небе Водна топка kupi dari На лодката Изтравниче Стилът на знаменитостите АЗ ПЕПИ Европейка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development