Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Работници от Виетнам превземат БургасКлючови думи:
17 Октомври 2008, Петък


Автор: Тошко ПехливановВ специално комюнике Общината напомня учтиво, че всеки собственик на куче дължи такса за притежаването му. Наредбата и приложенията към нея можете да откриете на сайта на Общината. Кучетата са особено голям проблем и по примера за жабата и слона, и Бургас ще бъде подкован. Траян каза, че ставало било въпрос за Коня, а не за Слона, но се оказва, че никога не бил чувал "Кон в Стъкларски Магазин"! Активността на Готините е породена след преброяване на дивите зайци и в един момент, в който керечът пак се появи по дърветата като есенна слана и породи мисли за неприбраната реколта. Идеята за добрибирането дошла в една заведение, в което се било говорело, че след Петков ден реколтата се добрибира. Активността на общинските служители се е качила след като си клатили известно време клоните. После нещастните гадинки били взети на прицел.

От началото на 2008 г. в общинската хазна са постъпили едва 933 лв. от такса за притежаване на куче. Това изобшо не е достатъчно. Един самолетен билет не може да си купи човек, а камо ли избори да подговя, за да се поддържа квалификацията на админситарцията. Столовете, в средната част вече са доста изтъркани, а и скоро не е имало проблеми, т.е. що пък не! Общинска администрация напомня на бургаските граждани, че според Наредбата за определяне и администриране на местните  такси и цени на услуги, която е публикувана в Интернет.
Отъждествяването е подобно на онова "Ние се наакахме", Ние имаме разстройство, и т.н. с което младите мамки от известни форуми изразяват психоидентичността си с това на цукалото на бубинка.

Всеки собственик на куче с постоянен адрес на територията на общината трябва да заплаща такса за притежаването му. Кучетата, които не са с постоянен адрес на регистарция на територията на Общината спокойно могат да си живеят, кой в Айтос, кой в Карнобат или Меден Рудник. Тези собствнеици на кучета, които не ползват интернет или нямат достъп до такъв е по-добе да се прекарат и да си сложат. Тук услужливо Общината предоставят безпалтен безжичен интернет в ЦГЧ (Централна градска част). Другарката филипова от първия етаж например не ползва Интернет, да ама кой и е виновен за това! Някои в Обшината ползват Интернет вече 5 години, а тя е само на 83. затова нейния средн размер куче не може така да не струва 40 лева.

Стандартният размер на налога, фиксиран с решение на Общински съвет, е 40 лв. за година. От него са освободени кучета на инвалиди, служебни кучета в организации на обществена издръжка, китайските и виетнамските ресторанти, и разбира се всички останали, които слушкат. Кучета, използвани от БЧК, кастрирани и ловни такива. И! Познайте що ловните! Друго е да имаш ловна Община. Таксата се заплаща ежегодно до 31 март или в едномесечен срок от придобиване на кучето, когато е придобито след 31 март. Тя се събира от Дирекция “Местни приходи от данъци, такси и реклама” при Община Бургас, чрез служителите й в съответните териториални дирекции. Това с рекламата е супер!

Собствениците са длъжни да подадат декларация по образец в Дирекция “Евроинтеграция, устойчиво развитие и ООС” при Община Бургас, в тримесечен срок от датата на придобиване на куче. При подаване на декларацията се представя ветеринарномедицински паспорт на кучето и документ за платена такса. Подалият декларация собственик получава метална марка с регистрационен номер. Тя се поставя на нашийника на кучето и се носи при извеждането му на разходка.

Всеки собственик на куче трябва да знае, че се забранява разхождането на животни в дворовете на учебните и детските заведения, спортни зали и площадки, стадионите, охраняемата плажна ивица, тревните площи на районните паркове и градини.

Във връзка с тези изисквания в околностите на плажа се създават няколко виетнамски ресторанта, където кучетата да могат полезно да тръгнат във вечния си път. 

Разхождането на кучета извън забранените места може да става само с каишки, а за кучетата средни и едри породи и с намордник. При поискване от контролните органи по тази наредба, собственикът се задължава да представя имунизационния паспорт на кучето. Собственикът на кучето е длъжен да отстранява замърсяванията, причинени от животното.

На физическите лица, нарушили разпоредбите на наредбата, се налага глоба в размер до 5 000 лева, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция в размер до 50 000 лева.

Това юридическите е мат с пешката, но! Това е положението

Получено по мейл-а:
Брътвежите на един крокодилПрочетено: 4023 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
1
ВАНЯ ХРИСТОВА
03.11.2008 19:53
1
това е поредното тъпо решение на новоизлюпените общинари.
Питам? Какво дава тази такса на кучето???
места безопасни за разходка,чисти паркове,осветени улици..Ккаво? Аз имах куче ротвайлер дойде от испания със съпруга ми-беше шампион на испания със златен медал,родословно дърво,паспорт и подписан сертификат олично от краля на испания. И пир една разходка в морската ни градина..май месец...е имало посипана отрова или простонапръскани треви -без да е означено с табели..и само след броени часове животното умря удома пред поглед ана детето ми в агония. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ТРАГЕДИЯТА КОЯТО ИЗЖИВЯХМЕ. ДЪЩЕРЯ МИ СТРАДА МНОГО-ЗА НЕЯ БЕШЕ ВСЕ ЕДНО ДА ЗАГУБИ БРАТ ИЛИ СЕСТРА. ПОВЯРВАЙТЕ МИ ИДВАШЕ МИ ДА ОТИДА И ДА СЛОЖА БОМБА В ОБЩИНАТА...ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ ПОЛУНОЩ И ДО СУТРИНТА МИ РАЗМИНА ЯДА ...НО ОТ ТОГАВА СЕ ЗАРЕКОХ ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СПАЗВАМ ОТ ОБЩИНАРИТЕ И ВИНАГ ИЩЕ БОЙКОТИРАМ И АКО ТРЯбВА Щ ЕВОДЯ ДЕЛО СРЕЩУ ТЯХ...СЕГА ПАК СИ ВЗЕХ КУЧЕ СЪЩАТА ПОРОДА...НО НИКОГА НЯМА ДА ГО РЕГИСТРИРАМ ПРИ ТЯХ ИМА СИ ВСИЧКО,ОТ ВЕТИРИНАРЯ НО ...НА ОБЩИНАТА ЩЕ ПОКАЖА СРЕДЕН ПРЪСТ.


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец-Поморие най-приятното място за релакс Кокили за Строители!!! витраж3 Мото клуб Конкур глазами зрителя Арина Индивид в Червено море небе В очакване на жертвата
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development