Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Почетният консул на България в Райнланд-Пфалц д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт официално открива Център за средното съсловие на Балканите към Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.



18 Октомври 2008, Събота





Почетният консул на България в Райнланд-Пфалц  д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт официално открива Център за средното съсловие на Балканите към Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Делегация високопоставени юристи, ръководена от министъра на правосъдието на Райнланд-Пфалц,  представя  цикъл лекции. 


На 20 октомври 2008, понеделник, от 10.00 часа в Аудитория 6 на Пловдивския университет с цикъл лекции ще бъде официално открит Център за средното съсловие на Балканите. По инициатива на почетния консул на България в Райнланд-Пфалц и главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц д-р х.к. мулт. Карл-Юрген Вилберт по този повод на посещение в България ще бъдат високопоставени юристи, водени от министъра на правосъдието на провинцията д-р Хайнц-Георг Бамбергер.

Хармонизирането на правните системи, съществуването на прозрачна и ефективна съдебна система, защитата на правата на личността по отношение на държавата, конкуренцията, борбата срещу корупцията са проблеми, които стоят не само пред специалистите, но и пред широката общественост. Германските юристи ще представят своя опит по тази тематика пред представители на академичната общност и правните институции в България.

В състава на делегацията влизат и председателят на Конституционния съд и Върховния  административен съд на провинция Райнланд-Пфалц, проф. д-р Карл-Фридрих Майер, Главният прокурор Ерих Юнг и председателят на Върховния съд, Ралф Барц.

От 18.00 часа в понеделник в реставрираната в рамките на проект на ЗК Кобленц Данчова къща в Стария Пловдив, ул. “Архитект Христо Пеев” 2 А, по покана на почетния консул д-р Вилберт ще бъде даден коктейл по повод откриването на Центъра, на който представители на медиите биха могли да обсъдят интересуващите ги въпроси с д-р Вилберт, ръководството на Центъра от българска страна и делегацията от Германия.

Наред с инициативите в университета в Пловдив са предвидени и поредица от разговори на делегацията на най-високо политическо ниво в София – с министъра на правосъдието Миглена Тачева, заместник-главния прокурор Христо Манчев, с председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев и вицепремиера Меглена Плугчиева.



Прочетено: 2627 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мебелна Фабрика ДИЕЗ Бургас, ФЛОРА 2008 моите цветя МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. прозорци в хале АЗ Конкур глазами зрителя Машините на Леонардо Елена Pepi Приятелки в три цвята
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development