Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За денонощие полицаи от ОД-МВР Добрич разкриха жестоко убийство



22 Октомври 2008, Сряда





Заподозреният в извършването на тежкото криминално престъпление е задържан за 72 часа


За денонощие добрички полицаи разкриха жестоко убийство. В събота, около 11 часа в Първо РУМВР-Добрич добричлия съобщил за забелязано тяло на мъж на пътна отбивка в района на околовръстния път. Непосредствено след сигнала на местопроизшествието е предприет оглед от дежурна следствено-оперативна група и полицаи от РУ и ОДМВР-Добрич. При огледа по тялото са установени многобройни прободни и порезни рани, нанесени с остър предмет. Установена е самоличността - В.А /38 г./ от с. Полковник Минково. Веднага е предприето издирване на територията на цялата Добричка област. В полицейските действия са включени всички оперативни служби  на дирекцията, както и служители на Първо и Второ РУ на МВР. Бързо са установени движението, контактите, пребиваването и обкръжението на убития през последните 24 часа. Постепенно се стеснява кръгът около възможните извършители. Скоро криминалистите стигат до Х. Р. (25 г.) от Добрич, контактувал последно с жертвата в заведение в покрайнините на Добрич. Установено е местонахождението му и той е задържан. След проведените процесуално-следствени действия в ранните часове вчера заподозреният Х.Р. направил пълни самопризнания и разказал с подробности какво и как е извършил. Той заявил, че посегнал на живота на В.А. към 5 часа на 18 октомври, на мястото, където по-късно е намерен и посочил мотивите за решението си - от лично естество. Впоследствие от полицията са намерени предметът, с който е извършено престъплението, както и редица други веществени доказателства, които по безспорен начин доказват съпричастността му към извършеното тежко криминално престъпление.
Активно съдействие в разкриването на убийството са оказали Окръжна Прокуратура и Окръжен съд град Добрич. Към момента Х.Р. е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа. Ще бъде внесено  предложение за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде изготвено предложение до  комисар Ивелин Петров – директор на ОД ма МВР – Добрич, за награждаване на служителите, участвали в разкриването на тежкото криминално престъпление.

 



Прочетено: 6153 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Храбрая ворона Лалета Pepi Река Сена, Париж от Бутик Хималаи казан с тръжи АРКУТИНО Бургас, ФЛОРА 2008 Забранено за нудисти парапетът до Роза флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development