Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Модернизират рибарско пристанище "Мичурин" по европроект



Ключови думи:
04 Ноември 2008, Вторник





Община Царево ще кандидатства по оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” с проект „ Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище „Мичурин”, съобщиха от пресцентъра на общината. Мярката за безвъзмездната помощ в размер на около 4 млн лева е „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, места за разтоварване и закрити лодкостоянки”. Това решиха съветниците на извънредна сесия на общинския съвет в събота.

Европейската субсидия ще помогне за ремонт и модернизация на кейовата инфраструктура и разширение на рибарското пристанище. За целта се отнемат 4166 кв м от съседния имот, собственост на ПК „Перла”- Царево. Така цялата площ на рибарското пристанище ще стане 8 799 кв м. Съветниците гласуваха и проекта за подробен устройствен план на терена, отреден за рибарско пристанище.

В рамките на един месец ще бъдат подготвени документите за кандидатстване. За целта новообразуваният терен ще се актува като публична общинска собственост с предназначение за рибарско пристанище. Това на практика означава, че върху него не могат да бъдат строени хотели и казина, а само сгради, които ще се използват изключително за целите на рибарското пристанище.

Осъществяването на проекта ще осигури необходимите места за домуване и ще гарантира сигурността на рибарите и риболовните кораби. Най-напред ще бъде изградена техническата инфраструктура. Има идея за изграждането и на отделен пречиствателен модул. Проектът предвижда още осветление, паркинги, улична мрежа и обслужващи спомагателни сгради, част от които ще са за хладилна складова база. Това ще улесни рибарите в продажбата и съхранението на улова. С разширението на рибарското пристанище се откриват възможности за построяване и на малка работилница за лодки. Така на територията на Царево ще има две пристанища – за обществен транспорт и рибарско пристанище. В Царево са регистрирани около 200 риболовни кораба за стопански и любителски риболов.

Източник: Burgasinfo.com



Прочетено: 2896 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 аз бургаска среща Община Бургас Разоран двор, угар червено Старият Бургас kss Пречиствател на въздух за стая с термометър Римокатолическата черква Конкурс прическа Бургас 2009 Рибарското селище край Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development