Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обсъдиха готовността за зимата



05 Ноември 2008, Сряда





В Община Бургас се проведе, днес /5 ноември/, работна среща за обсъждане готовността за действия при зимни условия. В нея взеха участие кметове и кметски наместници от общината, експерти от общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност”, представители на Областна дирекция МВР – Бургас, на Жандармерийското подразделение, спасителни служби към дирекция „Гражданска защита”, Районна служба Пожарна безопасност, МБАЛ – Бургас, Консорциум „Титан”, „Топлофикация – Бургас”, „Лукойл Нефтохим – Бургас”, електроразпределителни дружества, „ВиК” и общински фирми.

      По време на срещата стана ясно, че дружествата и фирмите са приключили успешно подготовката за предстоящия зимен сезон – проверена е наличната техника, проведени са инструктажи със служителите и са осигурени и натрупани резерви от гориво, пясък и други суровини.

     За снегопочистването и зимното поддържане на улиците в града и тази година ще се грижи фирма „Титан – Бургас”. Тя е осигурила 27 гребла, разполага с 178 тона пясък и антилед за насипване по пътищата. Консорциумът разполага с достатъчен човешки ресурс за справяне със зимните условия, както и осигурено постоянно дежурство от поне 10 души.

     От разговора стана ясно, че в края на ноември ще приключи процедурата по избор на фирма за снегопочистване и поддържане на извънградската общинска пътна мрежа.

     Взаимодействието и координацията между Община Бургас, Областна дирекция „Полиция”, „ВиК”, Дирекция „Гражданска защита” и другите институции ще бъде осъществявана ежедневно от дежурни органи по сигурността и управлението при кризи.

     На срещата беше обърнато внимание на най-рисковите и опасни пътни участъци, които се намират на територията на община Бургас – ул. „Тодор Грудов”, ул. „Крайезерна”, надлез „Владимир Павлов”, ул. „Одрин”, участъкът между улиците „Струга” и „Стефан Стамболов”, пътя до „Лукойл Нефтохим – Бургас”, отсечките от кв. Сарафово към Бургас и с. Ветрен – Бургас, участъка от местността „Капчето” до ж.к. „Меден Рудник” и в к-с „Славейков” /в района на „Пиргосплод”/. 
 


Прочетено: 2546 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 деца димитров ден Бургаският мост Созопол Цвете най-приятното място за релакс Театър за драма. опера и балет, Бургас. Декоративни дървени конструкций МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development