Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обсъдиха готовността за зимата



05 Ноември 2008, Сряда





В Община Бургас се проведе, днес /5 ноември/, работна среща за обсъждане готовността за действия при зимни условия. В нея взеха участие кметове и кметски наместници от общината, експерти от общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност”, представители на Областна дирекция МВР – Бургас, на Жандармерийското подразделение, спасителни служби към дирекция „Гражданска защита”, Районна служба Пожарна безопасност, МБАЛ – Бургас, Консорциум „Титан”, „Топлофикация – Бургас”, „Лукойл Нефтохим – Бургас”, електроразпределителни дружества, „ВиК” и общински фирми.

      По време на срещата стана ясно, че дружествата и фирмите са приключили успешно подготовката за предстоящия зимен сезон – проверена е наличната техника, проведени са инструктажи със служителите и са осигурени и натрупани резерви от гориво, пясък и други суровини.

     За снегопочистването и зимното поддържане на улиците в града и тази година ще се грижи фирма „Титан – Бургас”. Тя е осигурила 27 гребла, разполага с 178 тона пясък и антилед за насипване по пътищата. Консорциумът разполага с достатъчен човешки ресурс за справяне със зимните условия, както и осигурено постоянно дежурство от поне 10 души.

     От разговора стана ясно, че в края на ноември ще приключи процедурата по избор на фирма за снегопочистване и поддържане на извънградската общинска пътна мрежа.

     Взаимодействието и координацията между Община Бургас, Областна дирекция „Полиция”, „ВиК”, Дирекция „Гражданска защита” и другите институции ще бъде осъществявана ежедневно от дежурни органи по сигурността и управлението при кризи.

     На срещата беше обърнато внимание на най-рисковите и опасни пътни участъци, които се намират на територията на община Бургас – ул. „Тодор Грудов”, ул. „Крайезерна”, надлез „Владимир Павлов”, ул. „Одрин”, участъкът между улиците „Струга” и „Стефан Стамболов”, пътя до „Лукойл Нефтохим – Бургас”, отсечките от кв. Сарафово към Бургас и с. Ветрен – Бургас, участъка от местността „Капчето” до ж.к. „Меден Рудник” и в к-с „Славейков” /в района на „Пиргосплод”/. 
 


Прочетено: 2564 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ograda Море,земя, въздух дъга Рибарското селище край Бургас Труженики моря камини всичко за отопланието Български секс магазин Първа копка Ботева полети и пристани 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development