Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

GLOBUL дари 50 000 лв. за обогатяване фондовете на Националното читалище на слепите "Луи Брайл"



Ключови думи:
17 Ноември 2008, Понеделник





За трета поредна година GLOBUL подпомогна за обогатяването на фондовете на Национално читалище на слепите (НЧС) „Луи Брайл”, на филиалните брайлови библиотеки и на библиотеките на училищата за деца с нарушено зрение. До момента даренията, които са направени са в размер от 50 000 лв. С досега дарените средства са изработени 30 книги на брайлов шрифт, с които са попълнени фондовете на централната и филиалните библиотеки, включително и в двете училища за деца с нарушено зрение. До момента са издадени и седем броя на списание "Вестител" в електронен, брайлов и аудио формат.

"От името на настоятелството на читалище „Луй Брайл” изразявам своята благодарност към GLOBUL за дарението по повод нашия 80-годишен юбилей. Вярвам, че успешното сътрудничество, което сме имали до момента ще продължи и в бъдеще”, пише в писмото си до GLOBUL Спас Карафезов, председател на Настоятелството на национално читалище "Луи Брайл".

В България брайлова литература издават две обществени организации - НЧС “Луи Брайл” и Съюз на слепите в България (ССБ). Брайловите книги са с едностранен печат и излизат в изключително ограничени тиражи поради скъпата техника на производство. Брайловата печатница към ССБ отпечатва учебниците за двете училища за деца с нарушено зрение в страната, както и списания на брайл. Списание „Вестител” излиза от 2000 г. като научно-популярно издание на НЧС “Луи Брайл”.



Прочетено: 2465 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа Поглед от дрон Конкурс прическа Бургас 2009 моят изгрев Международен Семинар на фризьорите София Мой хороший знакомый из Бургаса Летния театър на Бургас Заслон в местност Живия огън Пролет преди листата лека вечер Следобедно кафе аЗ В  АНГЛИЯ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development