Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Монтират нови 556 табели по родните пътища



18 Ноември 2008, Вторник





556 бр. нови информационни табели вече се монтират по пътищата на републиканската мрежа. 17 от тях се разполагат по магистралните участъци, над 300 по първокласната мрежа, а над 200 по второкласни и третокласни пътища.
Идеята за информационните табели бе оповестена от и.д. изпълнителен директор Иван Атанасов още при заемането му на поста в края на м.октомври 2008 г. Целта на табелите е да информират гражданите за фирмата, отговорна за поддържането на съответния пътен участък, нейният управител и телефоните за връзка с фирмата, както и за телефоните на дежурните в Областното пътно управление, на чиято територия се намират. Припомняме, че на срещата в НАПИ в петък се реши да се възстановят 24-часовите дежурства в областните пътни управления, за да се гарантира бърза и адекватна реакция при аварийни ситуации.
Според предоставената от Областните пътни управления информация по цялата територия на републиканската пътна мрежа вече се монтират табелите. Най-напреднали са в ОПУ - Търговище, където 100 % от табелите вече са по пътищата на областта. До края на седмицата ще бъде приключено поставянето на табелите и в областите Пловдив, Разград, Перник, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Варна и др. А до края на месеца и пътищата в Стара Загора, Бургас, Хасково, София, Добрич ще имат информационни табели. Местата за монтирането им бяха определени съвместно от представители на Пътна полиция и областните пътни управления по места в зависимост от трафика и натовареността на участъка.
Областите, в които монтирането на табелите се бави са Ямбол, Силистра, Пазарджик, Смолян, Видин, Монтана, Плевен, Кърджали и Русе.
Табелите са с големина 2.00/ 1.80 м. и са на светлоотразителна основа. 56 са фирмите, сключили договори с агенцията за зимно поддържане. Чрез табелите фирмите са публично достъпни за пътуващите граждани, а информацията в тях ясно посочва конкретните отговорни лица за състоянието на даден пътен участък.
НАПИ благодари за бързата организация на директорите на Областни пътни управления в страната, на органите на Пътна полиция и на фирмите по зимната поддръжка, благодарение на чиито общи усилия за по-малко от две седмици стана възможно монтирането на информационните табели в цялата страна.

Източник: Национална агенция "Пътна инфраструктура"



Прочетено: 2391 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители и Атракции Стилът на знаменитостите АХИЛОЙ Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Созопол Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ нощен бряг Конструкция съботно кафе kss Истанбул рибари Кой си изгуби мидите?
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development