Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Наше момиче със сребро от Европейското по Карате Киокушин



Ключови думи:
25 Ноември 2008, Вторник





Осем медала общо спечелиха българските бойци, които участваха в Европейското първенство по карате киокушин във Варна, което се проведе през почивните дни. Сред националите, които мериха сили с най- добрите каратисти от 17 европейски държави бяха възпитаниците на карате клуб «Буши до» с.Чeрноморец Александра Маринова и Деян Братков.

Александра Маринова /над 55кг./ спечели второ място в надпреварата при подрастващите. Жребият на съдиите и добрият й шанс я пратиха директно на полуфиналите, където срещна в първия двубой най- силната в групата- украинската каратистка Катерина Панкова. Тоталното превъзходство на Александра през цялото време психологически срази по- силната от нея в категорията украинка. По- добрата се оказа Маринова, която не само спечели съдийското решение, но и овациите на публиката, която оцени динамичната и красива игра на 15 годишната състезателка от Черноморец. На финала Александра Маринова срещна полската състезателка доминика Лисиевич, която беше под класата й. Таранът на Александра изнерви и постави в отбранително положение полякинята още в началото на двубоя. За всички в залата изхода от срещата беше ясен, докато изненадващо съдийско решение обърна резултата. За зрителите остана впечетлението, че международното съдийство беше по- щедро към полската състезателка. В края на срещата съдиите присъдиха победа за полякинята, но публиката аплодира дълго нашето момиче, което мъжки отстоява позицията си на най- добрата в категорията си. Сребърният медал на Александра Маринова от Европейското първенство във Варна е само част от богата колекция медали на това крехко момиче. Националката от Черноморец има зад гърба си безспорни победи и първи места за тази година- първо място на турнира в Лос Анжелис, първо място на Световното първенство в Япония, безспорна шампионка в републиканските състезания във варна и Габрово.

Не така добре се разви играта за Деян Братков, който няма конкуренция в своята категория в България. 15 –годишният състезател срещна по- големият от него с три години и видимо по- едър и в по- добра форма полски каратист Матеуш Трепчио.Невероятно бързият и атрактивен Деян Братков срещна смазващото показно превъзходство на Алехандро Наваро, което психически подтисна нашият национал. Не без щедростта на арбитрите полякът  прегази противниците си и стана шампион. Изненадващата загуба на Братков накара треньорите му да направят анализ на ситуацията още на място и да набележат серия от мерки, с които той да повиши теглото си и да укрепи устойчивостта си при среща с по- едър от него противник.

Данаила Чернева се класира на второ място в абсолютна категория при жените, като победи категорично Доброслава Харбрашка от Полша. По-малкото строшени дъски лишиха Данаила Чернева от титлата в тази категория. Тестът по тамишивари /чупене на дъски/ се оказа щастлив на полякинята Агнешка Сипиен, която беше надиграна от българката, но съдиите видяха 2 пъти хикиваки (равенство). За Данаила остава обаче призът за висок боен дух в дамската надпревара.
Единствен наш шампион стана варненецът Невилин Атанасов в кат. до 75 кг при юношите.

Петър Мартинов е бронзов в абсолютна категория и в тамишиварито. Поради по-високото си лично тегло Петър Мартинов отпадна на полуфинал в абсолютна категория . Щастливият победител след продължение е Алехандро Наваро (Испания), който получаваше само "подаръци" от арбитрите. Зрителите бурно освиркаха съдийското решение, защото Петьо стоеше видимо подобре на татамито, а има и повече счупени дъски - 21. Това не е изненада, защото той е шампион на Европа в тази дисциплина.

При подрастващите имаме 3 сребърни медала - Крум Крумов (65 кг), Станислава Бойчева (55) и Александра Маринова (над 55 кг) и 2 бронза - Николай Йоргов (75 кг) и Митко Миневски (над 75 кг).
Над десет часа продължиха битките в Двореца на културата и спорта във Варна пред многобройната публика. Седемнайсет държави от Европа участваха с най-добрите си бойци на трите изградени татамити /специални рингове за боеве/. След срещата си с председателя на ДАМС Весела Лечева, председателя на Европейската карате киокушин организация е убеден, че киокушина ще се развива с още по бързи темпове у нас и България ще заеме заслуженото си място сред лидерите в Европа.



Прочетено: 4500 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
съботно кафе Жълтурче.jpg Казанчето, Странджа Весела оферта заем небе Стилът на знаменитостите Тавия булка от Бургас Pepi фонтанът на площада Аз и моя първи  братовчед Росен
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development