Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Вечните взаимоотношения разглеждат авторите в конкурса "Новелови награди `08"25 Ноември 2008, Вторник

24 участници от цялата страна на възраст между 15 и 25 години изпратиха своите неиздавани досега произведения за конкурса “Новелови награди"08”, организиран от  сайта за изкуство и култура Kafene.bg и издателство Сиела. Крайният срок за участие беше 15 ноември.
Най-добрите три творби ще влязат в сборника “Новелови награди"08”, издание на Сиела. Кои ще бъдат те, ще определи  експертно жури в състав Захари Карабашлиев (автор на “18% сиво) , Мила Вачева (редактор отдел “Култура и стил”  във в. “24 часа”) и Амелия Личева (литературен критик) . 

“Темите, които вълнуват  авторите на новелите в това издание на конкурса “Новелови награди” се въртят около вечните проблеми на човешките взаимоотношения, любов и секс, личностни и професионални  противоречия. Кандидат-новелистите разглеждат  мистерии, разтърсващи еднообразието на ежедневието и разбира се партитата и  нощния живот. В творбите им е отразена цялата динамика  на модерното общество, в което живее и се реализира съвременният млад човек”, сподели наблюденията си от произведенията в конкурса Жюстин Томс, главен редактор на Аз Медиа.
Авторът на произведението, получило най-висока оценка от журито, ще получи специалната награда на Kafene.bg – едногодишна стипендия в размер на 1000 лв.

В рамките на един месец членовете на журито трябва да определят своите трима фаворити, които най-умело са се справили със задачата да поднесат в творбите си увлекателна история в обем между 50 и 100 страници – класическо изискване за формата новела.
Кои са имената на тримата избраници на журито, ще стане ясно през декември. Те ще бъдат   наградени на тържествена церемония през февруари 2009 г., когато официално ще бъде представен и сборникът “Новелови награди"08”.
 
За “Новелови награди"07”

Конкурсът за новела от млад автор “Новелови награди"07” стартира  със  създаването на  електронно списание за изкуство, култура свободно време  Kafene.bg през юли 2007 г.. Победителите от миналогодишния конкурс, чиито новели бяха публикувани от ИК Сиела, са Цвета Стоева, Яна Калчева и Петър Денчев. Те бяха определени за финалисти от жури в състав Катя Атанасова (председател), Богдан Русев и Димитър Коцев – Шошо. Голямата награда – стипендия в размер 1000 лв. бе връчена на Цвета Стоева за новелата “Катя и хипопотамите”. В конкурса “Новелови награди"07” се включиха близо 30 участника от цялата страна със свои авторски произведения.Прочетено: 3202 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Лампа Конкурс прическа Бургас 2009 kupi dari Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас, ФЛОРА 2009 търговски център Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Странджа през есента Пречиствател на въздух за стая с термометър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development