Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Майките в „Селена” раждат докато правят кариера



Ключови думи:
03 Декември 2008, Сряда





Спонтанните аборти се увеличават, като най-честата причина за това са генетичните и имунологични проблеми

Българките, които раждат в „Селена”, са в най-жизнеспособната си и фертилна възраст. Две трети от нашите пациентки планират да имат деца едновременно докато правят кариера и стават майки между 20 и 35 години. Това заяви д-р Здравко Минев – акушеро-гинеколог в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология в Пловдив. Днес основният екип от лекари и акционери отчетоха дейността на „Селена” за 2 години от създаването й досега.

Създали сме перфектни условия за майките и новородените, защото не искаме да правим компромис нито с апаратурата, нито с качеството на материалите, подчерта д-р Минев. Според него за 2 години от създаването на „Селена”, в клиниката са се родили 1 870 деца. 

Специализираната болница в Пловдив и „Майчин дом”- София са двете единствени места в страната, където 95 до 98% от ражданията стават с упойка, подчертаха лекарите на „Селена”. Над 53% от бебетата са се появили чрез секцио, защото клиниката разполага с най-модерния Център за ин-витро в Южна България. Знаете, че това е препоръчителният начин за раждане при повечето от майките, забременели по изкуствен път, обясниха д-р Снежана Топалова и д-р Камен Кръшков. Според тях досега на ин-витро процедури са се подложили над 400 жени, като IVF-центърът отчита 60% успеваемост.

За две години в „Селена” са извършени 4 359 операции, 23% от които тежки. Близо 80% от всички гинекологични интервенции се правят по безкръвен път, заяви д-р Минев. Повечето от тях са за премахване на матката, но зачестяват и случаите на миоми или кисти на яйчниците при жени в доста по-млада възраст – между 20 и 30 години, добави той.

Напоследък се забелязва и една друга тенденция – увеличаване на спонтанните аборти, констатират лекарите от „Селена”. Според тях в 92% от случаите това се дължи на генетични аномалии по време на бременността. За да се предпазят от загуба на плода, д-р Кръшков препоръча на бъдещите майки цитогенетични и имунологични изследвания. За ранно откриване на вродени аномалии трябва да се направи задължителен преглед и с 4D ехограф, каза той.

Синдромът на Даун вече не е най-често срещаната аномалия, заяви д-р Минев. Много повече са случаите на сърдечни проблеми на плода – 8 на всеки 1000. Не е задължително при всяка сърдечна аномалия да се препоръчва прекъсване на бременността – важно е проблемът да се открие навреме и преди раждането да се планира допълнителен лекарски екип за майката и новороденото, съветват лекарите в „Селена”.



Прочетено: 7414 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Старите бургазлии разказват Залез Бургас, ФЛОРА 2009 Декоративната кула до хотел Роза Бургаският кей Хебел ремонтира,кормилна система До другото лято Кукерландия 2011, Ямбол казан с тръжи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development