Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С танци и песни бургаските хора с увреждания отпразнуваха 3 декември



Ключови думи:
04 Декември 2008, Четвъртък





Кметът на община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева бяха специални гости на тържество по повод 3 декември - Международен ден на хората с увреждания. Празничното честване бе организирано от Община Бургас и Танцова академия „Бургас”.

Хората с увреждания буквално запалиха паркета в залата на академията със своите танци и предизвикаха бурните аплодисменти на всички присъстващи. По инициатива на кмета Николов 3 декември се превръща в ден за равносметка на добрите практики, реализирани в подкрепа на хората с увреждания в Бургас. През изтеклата година започна адаптиране на автобусите от градския транспорт към техните специфични нужди. Закупени бяха 10 нови автобуса, съоръжени с платформа за качване на инвалидни колички. Закупени бяха нови микробуси за услугата „Позвъни и се вози”. Подобрена беше достъпността на сградите, в които се помещава общинска администрация. Димитър Николов отчете постигнатото като едно добро начало и се ангажира да води последователна политика за подобряване живота на хората с увреждания в Бургас.

По време на тържеството на кмета бяха връчени резултатите от одита за достъпност на Община Бургас, извършен от фондация "Достоен живот". В него са заложени препоръки за адаптиране на градската среда към нуждите на хората с увреждания. Те ще залегнат в дейностите на Община Бургас в това направление през следващите години.



Прочетено: 2831 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АЗ ПЕПИТА ФАРА НА АХЕЛОЙ съботно кафе изгрев бл.29 вх.7 wellcome to bourgas моите цветя Театър за драма. опера и балет, Бургас Spirit of Burgas Флора Бургас 2009 Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development