Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Основни теми на пленарната сесия на ЕП в Брюксел (3-4 декември)



Ключови думи:
04 Декември 2008, Четвъртък





Сред акцентите на пленарната сесия на ЕП в Брюксел (3-4 декември) са посещението на Далай Лама в Европейския парламент, дебатът относно състоянието на преговорите по климатичния пакет, както и отпускането на един милиард евро на развиващите се страни поради рязкото покачване на цените на храните. Парламентът ще проведе също така дебат относно предстоящия Европейски съвет (11-12 декември) и ще разгледа доклад за положението на жените на Балканите.
 
Далай Лама на посещение в Европейския парламент в Брюксел на 4 декември. На 4 декември в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе тържествено заседание с участието на Далай Лама, който ще говори пред депутатите. Посещението му е част от Европейската година на междукултурния диалог.
 
Депутатите ще обсъдят състоянието на преговорите по климатичния пакет. На 4 декември ЕП ще обсъди състоянието на течащите в момента преговори между Парламента, Съвета и Комисията по климатичния пакет. В него се предлагат законодателни мерки за постигане целите на ЕС до 2020 г. в областта на климатичните промени, договорени на Европейския съвет от март 2007 г.: намаляване с 20% на емисиите на ЕС на газове с парников ефект, увеличаване с 20% на дяла на възобновяемите енергийни източници в общата енергийна консумация, както и нарастване на дяла на биогоривата с 10%.
 
Един милиард евро за мерки срещу поскъпването на храните в развиващите се страни. ЕП ще гласува отпускането на един милиард евро допълнително на развиващите се страни за периода 2008-2010 г., които да помогнат за посрещането на последствията от рязкото покачване на цените на храните през 2007 и 2008 г. 35 страни ще могат да се възползват от тази допълнителна помощ.
 
Европейският парламент разглежда положението на жените на Балканите. Докладът, който ЕП ще гласува на 4 декември, оценява положението на жените на Балканите в различни области, сред които пазар на труда, здравеопазване, участие на жените в процеса на вземане на решения, домашно насилие и трафик на жени. Депутатите препоръчват по-голяма автономност на жените в балканските общества, както и предоставяне от страна на Комисията на предприсъединителни фондове за укрепване на правата на жените на Балканите.
 
Депутатите питат Съвета относно Акта за малкия бизнес. На 3 декември представители на Съвета ще отговорят на устен въпрос от страна на депутатите относно мерките за подобряване на условията за малки и средни предприятия (МСП), включени в Акта за малкия бизнес в Европа. В него те питат Съвета какви мерки смята да предприеме, за да осигури траен достъп до финансиране за МСП в условията на финансова криза. Съветът прие официално Акта на 1 декември.
 
ЕП ще обсъди подготовката на предстоящия Европейския съвет (11-12 декември). На 3 декември депутатите ще обсъдят програмата на предстоящия Европейски съвет в Брюксел, който ще се проведе на 11 и 12 декември. Сред основните теми, които министър-председателите и държавните глави на 27-те държави-членки ще обсъдят, са отговорът на ЕС на световната икономическа и финансова криза, приемането на климатичния пакет и Договорът от Лисабон.


Прочетено: 2292 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София евро 2008 Флора Бургас 2009 Полет Бургас, ФЛОРА 2008 Spirit of Burgas Хебел ремонтира,кормилна система Кукерландия 2011, Ямбол Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Aerogara Byrgas димитров ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development