Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриха новата учебна година в Атия



Ключови думи:
05 Януари 2009, Понеделник





Присъствието на професионално подготвени бойци са гарант за мир в целия регион, заяви в приветственото си слово кметът на община Созопол Панайот Рейзи

Военноморска база - Бургас откри на 5 януари новата учебна година. По този повод в Атия бяха заместник-командващият на Военноморските сили контраадмирал Симеон Цеков, областният управител Любомир Пантелеев и кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Командирът на военноморска база - Бургас бригаден адмирал Георги Мотев поздрави личния състав и припомни основните мероприятия от учебната 2008 година. Той говори за проведеното тактическо учение”Атия 2008” и за учението на противоминните сили на ВМС на България и румъния-„Невидима заплаха - 2008”. Припомнена бе домакинството на базата на учението с международно участие”Бриз-Сартекс 2008”.

Той припомни, че една от приоритетните задачи през изтеклата година не само за Военна база Бургас, но и за Военноморските сили бе екипажът на фрегата „Дръзки” да получи положителна аценка за оперативните способности на кораба за изпълнение на задачи на море в съства на тактическа група на НАТО. По време на оценяването екипажът показа отлична подготовка, мотивация и висок професионализъм - похвали моряците бригаден адмирал Мотев. Една от основните задачи за тази учебна година е получаването на третата, последна фрегата от Кралство Белгия.

Откриването на учебната година съвпадна с изпращането на екипаж за получаването на кораба.”Вашата подготовка и професионализъм са на нивото на колегите от НАТО и това ни прави равноправни партньори във всички съвместни учебни мероприятия, заяви адмирал Мотев пред личния военнослужащите и им пожела успешна учебна година.

В своето поздравление към моряците кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта, че тяхната добра професионална подготовка и присъствие на територията на община Созопол са гарант за мир за целия регион. Той пожела на бойците здраве, успехи през новата учебна година и с гордост да носят името български военнослужащ.

Поздравление към личния съства на база Атия отправи и областният управител Любомир Пантелеев.

Под звуците на маршова музика бе вдигнат флага, а екипажите преминаха с тържествен марш. След приключването на военния ритуал по откриване на новата учебна година  бе предоставена възможност за разглеждане на корабите.



Прочетено: 5906 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер KST Bourgas 1975 singing in the rain :))) Бургас-моста тия бански нищо не скриват... над Ахелой Зеленина в Странджа pepi Александропулис, юни.2007 Мой хороший знакомый из Бургаса Алеята-Бургас аЗ В  АНГЛИЯ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development