Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Топло е във всички обществени сгради на Бургас



07 Януари 2009, Сряда





В бургаските детски заведения и училища ще продължи да бъде топло, заяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева по повод прекратените доставки на природен газ. От момента, в който се разбра за спиране на газоподаването към  България, в бургаските учебни заведения е създадена организация за преминаване на отопление с дизелови горива. Част от сградите в системата на образованието имат комбинирани горелки и вече са преминали от газ на мазут. Към останалите „Топлофикация Бургас” не е спряла топлоподаването, но и те са готови да използват алтернативни горива - заместители на газта.

Няма проблеми с пенсионерските клубове, които се отопляват с дървени печки и климатици. С климатици се отопляват също музеите и читалищата.

Сложен е въпросът с ДТ „Адриана Будевска” и Младежкия културен център в Бургас. И на двете места има комбинирани горелки, но МКЦ е зареден с дизел за 3 дни, а в театъра още не са получили държавната си субсидия. Ако се наложи, Община Бургас авансово ще изплати своята субсидия, определена за двата културни института, за да се запасят с дизелово гориво.

Не са застрашени от студа общинските медицински заведения и социални домове в Бургас, които се отопляват предимно с електроенергия. Някои от тях са с локално парно, което се захранва с дизелово гориво. От яслите единствено № 3 /до музикалното училище/ и № 5 /в к-с „Лазур”/ са били на газ, но имат възможност и са готови да преминат на дизел.



Прочетено: 2203 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Странджа, старите дървета Римокатолическата черква Конкурс прическа Бургас 2009 Аз аз Старите бургазлии разказват Конкурс прическа Бургас 2009 грее грее над Ахелой Хозяин причала аз  като бебе с майка ми
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development