Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСК с писмо до министър-председателя във връзка с газовата криза



08 Януари 2009, Четвъртък





В контекста на газовата криза в страната, БСК призова за спешно публикуване на плана за разпределение на квоти на СО2.
 
С писмо до министър-председателя на Р България БСК призова за спешно публикуване на приетия от МС Национален план за разпределение на квоти за търговия с емисии на парникови газова 2008-2012.

Текстът на писмото:

ДО

Министър-председателя на Р България 
Г-н Сергей Станишев 

Копие:

Министъра на околната среда и водите,
Г-н Джевдет Чакъров

Министъра на икономиката и енергетиката
Г-н Петър Димитров

Относно: Необходимост от спешно публикуване на Националния план за разпределение на квоти (НПРК) за търговия с емисии на парникови газове 2008-2012г., приет по т. 36 от дневния ред на заседание на МС на 23.12.2008г. 

Уважаеми господин Станишев,

С настоящето Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес настоява за неотложно публикуване на приетия от Министерски съвет НПРК за периода 2008-2012г.

Разразилата се газова криза, както и необходимостта от промяна на горивната база с въглища и мазут в ключови предприятия на енергетиката и промишлеността, обуславят допълнително увеличаване на емисиите на парникови газове.

В тези условия е необходимо операторите на над 140 инсталации да бъдат уведомени незабавно за определените им свободни емисионни квоти, което се изисква императивно от Директива 2003/87/ЕС. На следващо място, е необходим спешен анализ на икономическите ефекти върху отделните предприятия, предприемане на мерки за намаляване на отрицателните последствия и реализация на алтернативни трансакции за закупуване на допълни емисионни квоти.

В същото време, считаме че представянето на НПРК за нотифициране от Европейската комисия следваше да бъде извършено едновременно с уведомяването на предприятията – задължени лица, отчитайки обстоятелството, че окончателното разпределение на квотите, внесено в МС, не е било известено, както на предприятията, така и на техните браншови сдружения.

БСК е готова да съдейства за спешното комуникиране на съответната информация в отговор на многобройните запитвания и сигнали от страна на засегнати предприятия и браншови организации.

С уважение, /П/
Божидар Данев, Председател



Прочетено: 2383 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаска къша майк витраж5 Конкур глазами зрителя Старият Бургас димитров ден розичка Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Йордановден 2011, Бургас - от Тина Лилиум Над Община Бургас От моста в Слънчев Бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development