Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Учителите писаха Отличен 6 на Община Бургас



Ключови думи:
15 Януари 2009, Четвъртък





През 2008 г. Димитър Николов първи измежду българските кметове разписа колективен трудов договор /КТД/ с работещите в сферата на образованието, в условията на делегирани бюджети. Днес /15 януари/ в Заседателната зала на Община Бургас зам.-кметът Йорданка Ананиева, Константин Янков и Таня Новакова от Съюза на българските учители към КНСБ в Бургас представиха резултатите от общата си работа.

„В много общини у нас взеха бургаския КТД, за да се учат от него”, заяви в началото на срещата Константин Янков. На пресконференцията бяха представени грамота и почетен знак от СБУ, връчени на кмета Николов за високи резултати в съвместната му дейност със синдикатите. Още две награди на СБУ са адресирани до Бургас - за директора на ЦДГ № 7 „Синчец” Ани Ташчиян и журналиста Димчо Райков.

Константин Янков подробно анализира работата на директорите на учебни заведения в Бургас в условията на делегирани бюджети. Според него голяма част от тях са се справили, но други са започнали да се изживяват като собственици на ООД и отказвали да дават информация за дейността си на синдикатите. Детските градини в Бургас все още не са на делегиран бюджет, но се справят с управлението на своите средства по-добре от училищата, смята Янков. 

Бургас е общината, която дава най-много средства на своите детски градини, заяви още синдикалният лидер. Той посочи сумата между 720 и 750 лв. годишно за издръжката на едно дете. По негова информация другите големи общини заделят доста по-малко средства. Константин Янков отправи горещи благодарности към Община Бургас, кмета Димитър Николов, зам.-кмета Йорданка Ананиева и Общински съвет - Бургас, за това, че вместо да бъдат закривани, малките училища в бургаските квартали и съставни селища са подпомагани финансово. Комплимент към Община Бургас беше отправен и заради предстоящото въвеждането на часове по богословие в местните училища.



Прочетено: 3544 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Маската Кръст за Бургас  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка pepi Строители на съвременна България Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове ЦЪРКВА На Вая Глухарчета горноезеровски циганин
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development