Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изказване в писмена форма на българския депутат в ЕП Кристиан Вигенин



16 Януари 2009, Петък





Изказване в писмена форма на българския депутат в ЕП Кристиан Вигенин (ПЕС) на дебата относно доставки на газ в Украйна и ЕС от Русия на пленарното заседания на ЕП на 14 януари 2009 г.

Кристиан Вигенин (ПЕС), в писмена форма. – В газовата война между Русия и Украйна най-потърпевши се оказаха най-невинните. Сегашната ситуация показа нагледно колко зависима е Европа не само от източника на ресурсите, но и от транзитните страни. Показа колко несправедливи са били критиките към алтернативните тръбопроводи като Северен поток и Южен поток. Показа, за съжаление, и колко е безпомощен Европейският съюз да помогне на най-засегнатите си членки и да гарантира сигурността на гражданите си.

Нашата основна задача сега е възстановяването на доставките на газ и ЕС трябва да впрегне целия си политически ресурс, за да убеди Русия и Украйна да освободят 18-те страни-членки, които държат като заложници.

Втората стъпка трябва да бъде подкрепа за най-силно засегнатите страни - в условията на икономическа криза и свиващи се пазари, ударът с липсата на газ може да се окаже фатален за много предприятия в моята страна и хиляди хора ще останат без работа. Кой ще отговаря за това?

Третата и най-важна стъпка в дългосрочен план е изграждането на алтернативните газопроводи, особено Набуко, инвестиции в свързването на газопреносните мрежи на страните-членки и изграждане на хранилища, които да осигурят по-големи резерви.

Изводът е един - имаме нужда от единна европейска политика, но е жалко, че го осъзнаваме винаги след дълбоки кризи.



Прочетено: 2739 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец-Поморие Хебел ремонтира,кормилна система Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ вечерен Бургас Рози Созопол Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Цвете КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Строеж с кран
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development