Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Европейската информационна мрежа с първи офис в Бургас



Ключови думи:
20 Януари 2009, Вторник





В Бургас бе открит регионален офис на Европейската информационна мрежа /ЕИМ/ от Партията на европейските социалисти. Той се намира в сградата на Водната палата. Лентата прерязаха  водачът на социалистите в Европарламента Атанас Папаризов и областният председател на социалистите Пенко Атанасов. На откриването присъстваха евродепутатите доц. Маруся Любчева и Кристиян Вигенин. Координатор на офиса ще бъде  Ани Адамова.
Това е първият регионален офис на Европейската информационна мрежа в България. Такива ще бъдат открити в градовете-центрове на шестте планови райони- Русе, Варна, Пловдив, Видин и София.
“Основната цел с тези офиси е достигане до  гражданите, като им разясним  какви  възможности имат те за  участие в европейски проекти”, заяви Атанас Папаризов. Офисът ще посредничи между евродепутатите, сдружения, фирми . Те ще могат да получават информация за европейски проекти, структурни фондове и как по-лесно да се достигне до тях.
“Освен това искаме да получаваме въпроси, свързани с нашата работа и се надявам, че офисът  ще стане стабилна връзка между нас, социалистите в Европейският парламент,  и всички, които се интересуват от възможностите на Европейския съюз”, заяви още Папаризов.
 Доц. Любчева допълни, че обединените усилия между групата на социалистите в ЕС и националния съвет на БСП биха довели до положителен резултат по отношение на максималното информиране на българските граждани по въпросите, свързани с европейската тематика. В отговор на питане има ли възможност за кандидатстване за проекти по директни програми към ЕС, нейният отговор бе положителен. Като пример тя посочи програмата за конкурентоспособността и иновациите. Атанас Папаризов похвали дейността на община Бургас в тази насока, като спомена спечеления проект за енергийна ефективност. От своя страна Кристиян Вигенин подчерта, че целите на ЕИМ не са предизборни, а информационни, въпреки че чрез офиса ще се ангажират активистите по места.
Ние ще се  опитаме да ангажираме БСП и нейните активисти с нашата дейност  и да им дадем на самите тях информация. Защото се оказа, че много от тях  не знаят какво очакват от хората, които отиват в Европарламента, каза още евродепутатът.
След официалното откриване евродепутатите се срещнаха с активисти на БСП от града и региона.


http://www.factor-bs.com/news-7141.html



Прочетено: 2352 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
дъга Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Странджа старина Извор на Марина река Южен парк ГРОБИЩЕН ПАРК централна градска тоалетна Истанбул рибари Община Бургас газ Тавия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development