Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Норвежки бургазлия ще свири джаз в Бургас



22 Януари 2009, Четвъртък





На 30 януари норвежката джаз формация Peak Experience Trio ще гостува в Куклен театър - Бургас.

Peak Experience Trio е итернационално джаз трио, базирано в гр. Осло, проект на популярния британски пианист Roy Powell (Рой Пауъл).

Рой има зад гърба си записани над 20 албума, радващи се на популярност в световен мащаб. Албумът му North by Northwest е избран за най-добър в своята категория през 2001 година от Amazon.co.uk. (http://roypowell.net).

Триото изпълнява оригинални композиции на Roy Powell, които са комбинация от рок-джаз, фънк, фюжън, електроджаз.

Групата звучи като коктейл от Medeski, Martin - Wood, Hermeto Pascoal, Chick Corea, Billy Cobham и Jimmy Hendrix.

В Peak Experience Trio влизат още норвежецът Per Mathisen (Пер Матисен), който свири на бас и българинът Иван Македонов - барабани.

Иван Македонов е роден в Бургас, но живее повече от 15 години в Норвегия. Учил е класическо пиано и перкусии в музикалното училище в Бургас, a по-късно взема майсторски класове при Dave Weckl и Erik Smith. Освен на Пийк Експириънс Трио, Иван е член на Loud Jazz Band и концертира с някои от най-влиятелните норвежки музиканти - Jens Fossum, Stig Wigestrand, Karin Krog, Vidar Busk, Wayne Brasel, Chris Washburne, Erik Johannessen, Michael Bloch, Lars Endrerud, Steffen Nikolaisen.

Иван преподава барабани в няколко норвежки музикални училища. Той е и рекламно лице на барабани 'Yamaha' за Норвегия /www.myspace.com/ivanmakedonov/.

Гостуването на джазмените в града е част от тяхното българско турне и се осъществява с изключителното съдействие на Община Бургас.

Освен Бургас, Peak Experience Trio ще зарадват любителите на качествената музика в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и Велико Търново.

Това е второто гостуване на групата в България. То се осъществява по покана на Dingo Music, които наскоро представиха световно известният джаз китарист Ал Ди Меола на публиката в  Пловдив и Русе.

В Бургас билети се продават на касата в ДТ „Адриана Будевска”, а в деня на концерта на касата на Куклен театър. Цената им е 10/12 лева.





Прочетено: 3540 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас-моста Бодил край Ясна поляна Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Колоски на белом фоне витраж5 Община Бургас wellcome to bourgas Пролет, кокичета витраж4 Кукерландия 2011, Ямбол Храбрая ворона Списание Влъхвите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development