Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За първи път Европейската комисия одобрява продукт за отслабване, отпускан без лекарско предписание



Ключови думи:
27 Януари 2009, Вторник





С решение от 20 януари 2009г. Европейската комисия отвори достъпа до лечение, което може да помогне в борбата срещу наднорменото тегло и затлъстяването. За първи път Комисията одобрява продукт за отслабване, отпускан без лекарско предписание - alli (orlistat 60 mg ) на GlaxoSmithKline (GSK).

Разрешението за употреба, одобрено по централизирана процедура означава, че сега GSK може да пусне на пазара alli за възрастни с Индекс на телесната маса* 28 kg/m2 или повече и в България. Плановете са alli да се появи на пазара през следващите няколко месеца.

Бранд мениджърът на alli за България маг.фарм. Димитър Манолов коментира:
 „Проучванията показват, че в Европейския съюз приблизително 143 милиона възрастни са с наднормено тегло и още 69 милиона са затлъстели, което представлява над 53 процента от населението1, като тези цифри включват и България. Радостни сме от факта, че ще можем да предложим и на потребителите в нашата страна един нов начин за борба с наднорменото тегло по същото време, едновременно с другите европейски държави.”

Лекарственият продукт действа, като възпрепятства усвояването от организма на част от консумираните мазнини и съответно превръщането им в допълнителни килограми.2 Клиничните проучвания показват, че когато alli се използва успоредно с нискокалорична, бедна на мазнини диета, може да помогне на хората да отслабнат с 50 процента повече, отколкото само с диета. Така, за всеки два килограма, намаление на телесното тегло само чрез диетата, alli може да помогне да се свали още един килограм.

Манфред Шезке, президент на GSK Consumer Healthcare за Европа каза: „alli е помогнал успешно на милиони потребители в Съединените щати, където се предлага от 2007г. да отслабнат постепенно и трайно, и да започнат да водят здравословен начин на живот. Ние сме много въодушевени от възможността да постигнем подобен успех в Европа и скоро ще разпространим alli в аптеките из цяла Европа.“

Доц. Д-р Светослав Ханджиев, Председател на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването и свързаните заболявания (BASORD) и на Българското дружество за здравословно хранене и храни, допълва че “Това е дългоочакваният продукт, благодарение на който нуждаещите се ще могат да променят начина си на живот и да отслабнат трайно, без да следват стриктните ограничения на популярните диети.”



Прочетено: 2976 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
НЕБЕСЕН ПОГЛЕД ograda Тройно дестилирана украинска водка Журналистка пазач kss pepi МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 грее грее на тела Йоан Костадинов За Майсторите!!!!!!!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development