Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Позиция на синдикалната организация на КНСБ при Кремиковци рудодобив АД



28 Януари 2009, Сряда





ПОЗИЦИЯ НА СИНДИКАЛНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА КНСБ ПРИ "КРЕМИКОВЦИ РУДОДОБИВ" АД

ДО:
РЪКОВОДСТВОТО НА “КРЕМИКОВЦИ РУДОДОБИВ” АД
СИНДИКА И МЕНИДЖМЪНТА НА “КРЕМИКОВЦИ” АД
МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА
МИНИСТЕРСТВО НА ИЗВЪНРЕДНИТЕ СИТУАЦИИ
МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ “ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА”


От името на работещите в участък “Водоотливна шахта” на рудник “Кремиковци” за пореден път се обръщаме към всички отговорни и компетентни лица и институции за спешно разрешаване на проблема с непрекъснато повишаващото се ниво на водата в двата котлована на рудника.

От лятото алармираме по всевъзможен начин, включително и чрез националните медии за създалата се опасна ситуация, в която сме принудени да работим. Няма никаква основателна причина да продължаваме да го правим, рискувайки живота си. Забавената реакция на бившия концесионер и държавните органи ни поставят от месеци в положение, при което отивайки на работа, слизайки под земята, ние нямаме никакви гаранции, че ще се върнем обратно при близките си. Въпреки извършените проверки и изготвените доклади, намирането на адекватно решение на проблема не се случва. При подобна липса на яснота, ние не желаем да се превръщаме в заложници, напълно зависещи от нечие бюрократично решение.

Ако до края на седмицата не получим ясен отговор за решаване на проблемите ни и план за предприемане на конкретни мерки по минимизиране риска за живота и здравето ни, заявяваме, че считано от 02.02.2009г. ще упражним законното си право по чл. 283 от Кодекса на труда и ще преустановим работа. 
 
СО на КНСБ при “Кремиковци Рудодобив” АД



Прочетено: 3316 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Кокили за Строители следобедно спокойствие Театър за драма. опера и балет, Бургас Менструална чашка MeLuna оферта заем Хималаи Черноморец Бургас Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. Китен нощувки и квартири на ниски цени Пролет, кокичета сред тухли Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development