Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общинската администрация извърши проверки на строителните обекти в Бургас03 Февруари 2009, Вторник

Инспектори от общинската дирекция „Опазване на околната среда” направиха проверки на общо 45 строителни обекта на територията на града. Инспекцията бе по повод замърсяването на уличната инфраструктура около строежите, което е резултат от дейността на строителните фирми.

      В периода от 26 до 30 януари са проверени обекти, намиращи се в к-сите „Изгрев” и „Зорница” – 5 бр., в „Славейков” – 6 бр., в ЦГЧ /Централна градска част/ – 8 бр., в „Лазур” и „Братя Милдинови” – 9 бр. и в ж.к. „Меден Рудник” – 17 бр.

     Направените проверки установиха, че 17 от строителните обекти са затворени и не функционират, а работниците на други 18 строителни площадки извършват почистване на гумите на автомобилите преди напускане на строителния обект, съгласно Заповедта на кмета /от 7 декември 2007 г./ и Наредбата по управление на отпадъците и поддържане чистотата на територията на Община Бургас.

     Най-сериозни проблеми, свързани със замърсяване на улиците и площите около тях, инспекторите са констатирали основно около строежите в Зоната на Районен център в к-с „Меден Рудник”.

     4 известия за съставяне на акт и налагане на санкции са изпратени на управителите на строителни фирми, които не почистват своите автомобили и строителна техника, което е и основната причина за калта и мръсотията по бургаските улици.

     Общинската администрация призовава строителните предприемачи да спазват нормативните изисквания и да не замърсяват прилежащите площи и улични платна, както и да не складират строителни отпадъци и земни маси извън оградите на строителните площадки.

     Инспекторите в дирекция „Опазване на околната среда”  ще продължат да извършват проверки на строителните обекти.
Прочетено: 16575 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
627
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Мишка Приятели Бургас, Богориди Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Руски паметник, Бургас Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development