Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Продължават кражбите на капаци от шахтите в Бургас



05 Февруари 2009, Четвъртък





Кражбите на чугунени капаци от канализационните шахти на територията на община Бургас продължават. Граждани непрекъснато подават сигнали за зейнали опасни дупки по улиците на града, които създават предпоставки за сериозни злополуки, както за пешеходци, така и за автомобили. В резултат на това цели улици остават с открити шахти.

Такъв е проблемът с ул. „Петко Д. Петков” в кв. Долно Езерово, откъдето в момента липсват 5 капака. Улицата минава непосредствено покрай училище „Христо Ботев”, което допълнително увеличава опасността от инциденти.

По същия начин стои въпроса и с кръстовището между улици „Св. Кл. Охридски” и „Шейново”, намиращо се зад сградата на Бургаската опера, в двора на училище „Климент Охридски” в к-с „Изгрев”, пред училище „Георги Бенковски” в „Зорница” и МБАЛ – Бургас, където също липсват решетки от шахтите.

Само в района на териториална дирекция „Приморие” са откраднати общо 45 решетки на шахти от 31 улици. 14 са улиците в ТД „Долно Езерово”, които са с отворени шахти. По уличните платна на ТД „Изгрев” липсват 29 метални капака, а в „Освобождение” – 8.

Малко след като Общината постави нови решетки и похлупаци на уличните шахти, те отново изчезват. Това от своя страна води до големи материални загуби на общината и експлоатационните дружества.

Община Бургас няма да издава разрешителни на нито един пункт за цветни и черни метали, в който е установено, че са били изкупувани капаци от уличните шахти.

От администрацията се обръщат с призив към гражданите при нова информация за зеещи шахти да алармират затова органите на ОДП – Бургас.



Прочетено: 1973 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Слънчоглед Йоан Костадинов Конкурс прическа Бургас 2009 самолет Графила 2009, Бургас Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Бургас, Богориди Маската Флора Бургас 2009 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development