Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първомай получи най-висок инвестиционен индекс в първата класация на общините



06 Март 2009, Петък





Първомай показа най-високия резултат в класацията на общините по инвестиционен индекс, която бе направена за първи път на тазгодишното изложение „Банки, Инвестиции, Пари”. То се провежда от 4 до 6 март в Международен панаир Пловдив, а наградите бяха връчени от министъра на финансите Пламен Орешарски и изпълнителния директор на панаира Георги Гергов.

Първомай получи оценка 81.17, която е най-добрата сред всички номинирани,  и първо място в своята група – общини до 50 000 жители. Там са реализирани над 15 проекта и започва изграждането на индустриална зона, обяви кметът Ангел Папазов. С индекс 80.47 Варна е победител в раздела за общини с население над 100 000. В останалите групи отличени са: Монтана (под 100 000 жители), Аврен (до 20 000), Ружинци (до 10 000), Априлци (до 5000) и Бойница (до 2000). Класацията е опит на „Банки, Инвестиции, Пари” да се даде възможност на общините да представят своя потенциал и да привлекат инвеститори,  обясниха организаторите от  „Е 21”.

Община Пловдив първа се възползва от този шанс и участва със свой щанд. На него може да се види мултимедийна презентация на града, раздаваме специален диск за инвеститори, съдържащ основните икономически параметри на общината, прогнози за нейното развитие,  проекти, които са внесени за одобрение или сега се разработват, обясни заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов, чийто екип подготви експозицията.

На конференция, посветена на глобалната криза и възможните решения за България, заместник-кметът Ганчо Колаксъзов  разясни новия модел на община Пловдив за работа с проекти – изпреварваща подготовка на документация за приоритетни обекти. Предварително се изработват идейни и технически планове, за да може да се кандидатства за финансиране веднага, когато се обяви конкурс. Така се пести време и се подобрява качеството на проектите, което ги прави по-конкурентни.

В деня на откриването на изложението бяха раздадени и традиционните награди „Финансов продукт на годината”. Призовете взеха: спестовна сметка „Мега” на Пощенска банка, която спечели и Голямата награда за 2008 г.; комбинираният продукт „Експорт бенефит” на „ДС концепт факторинг”; инвестиционният продукт „Управление на взаимните фондове на Юробанк-Люксембург”, внедрен от Пощенска банка; застраховката „Помощ при пътуване в чужбина и отмяна на пътуване” на компания „Армеец”;  застраховка „Интерес+” на „ЦКБ Живот”.

Пожелавам на банките по-бързо да се преориентират от депозитните към кредитните продукти, каза министърът на финансите  Пламен Орешарски при награждаването на победителите в годишната класация на „Банки, Инвестиции, Пари”. 



Прочетено: 3294 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
созопол ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Конкурс прическа Бургас 2009 докато ние спи, те творят Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя моите цветя Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Хозяин причала Конструкция Професиоанални Американски Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development