Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!”



14 Март 2009, Събота





     Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации – КНСБ (ФНСДУО) с председател Мария Темелкова изпрати протестно писмо с изх.№ 01-34/12.03.2009 г. до министър-председателя на Република България Сергей Станишев и до българските министри. В писмото се изразява категорично несъгласие на федерацията и синдикалните членове, работещи в структурите на държавната администрация, относно изпълнение на препоръката на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) за ограничаване на темпа на растежа на заплатите в публичния сектор.

      В писмото се казва още, че заявлението на Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, че на този етап не се очертава увеличение заради икономическата криза, е несъобразено с положението на служителите в изпълнителната власт. Възнагражденията на държавните служители  и без това са недостатъчни, а министър Василев на практика обявява тяхното замразяване. ФНСДУО КНСБ категорично заявяват, че доходите не отговарят на натовареността и отговорността на служителите. Периодичните съкращения, мотивирани с “оптимизация на персонала” и граничещите с политически цинизъм съкращения, заложени в Закона за бюджета за 2008 г. с цел увеличение на заплатите създават несигурност в работещите в структурата на държавната админситрация.

      ФНСДУО-КНСБ заявява, че действията на правителството за замразяване на заплатите в публичния сектор за пореден път превръщат в заложници хората на труда от публичния сектор, които са сред тези с най-ниски доходи.

      „Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!” – призовават от федерацията министър-председателя и министрите.



Прочетено: 3571 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Руски паметник, Бургас Ловец, авджия Черноморец-Поморие Александропулис, юни.2007 червено Разлистване Старите бургазлии разказват бункер Данил Spirit of Burgas Във висините Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development