Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Петя Григорова от „форт Бояр” и Стефка балджиева дариха творба на СБЖ



Ключови думи:
15 Март 2009, Неделя



Журналистката Петя Григорова с ново амплоа. Първата си маслена картина победителката от „Форт Бояр” нарече „Затишие след буря”. Очаква се Петя да скицира грамотата на Златен Мамул, споделиха запознати.

„Затишие след буря” нарече първата си маслена картина победителката от „Форт Бояр” телевизионната прима Петя Григорова. Водещата на предаването „Банкноти по ноти”се впусна в атрактивно арт приключение, организирано от с.н. с. Стефка Балджиева – създателката на пръстовата живопис и на теорията за отключване на просперитета чрез изкуство. Във втория „Светски перформанс” взеха участие художнички, завършили школата на Стефка Балджиева като психоложката Петя Ахтарджиева, физичката Калина Ставрева, икономиста Анета Савова,биохимичката Райна Гавазова, архитектката Ина Златева, инженерката по атомна физика Жулиета Стоянова и др. Те са част от над хилядата ученика на Балджиева, между които има доста политици, дипломати, посланици, акедемични художници, бизнесмени.
Красивата телевизионна дама толкова се увлече по рисуването, че тръгва на обучение, за да може да се подготви за летния светски перформанс на открито, който ще е в помощ за децата, болни от множествена склероза. Много обнадеждаващи са резултатите, постигнати от Балджиева и показани по BTV с Фани Молова, която е с мускулна атрофия, но вече нареди първата си изложба.
В светския перформанс се включиха още актрисата Виктория Милчева и журналистката Боби Чолакова, които след Цвети Раложка –„Лейди България”, певицата Саманта и Нина-Никол – участнички в първия „Светски перформанс”, подкрепят благородната кауза, подета от „Школата по нетрадиционна живопис”исалон „Журналист” към СБЖ.
Стефка Балджиева, която е носител на призове от Дубай, на „Мати България” и „Златен феномен, има над 5000 продадени картини и е единствената българска - оценена от елитния аукцион SOTBIS в Лондон подари творбата от перформанса на гл. секретар на СБЖ – Снежана Тодорова. Тя вече краси една от залите в Съюза.







Прочетено: 17209 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Маската Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Мебелна Фабрика ДИЕЗ камини горноезеровски циганин Нощен Париж от Бутик GRAPHILLA 2009, Бургас Строеж с кран Pepi 9 мая 2015 года късче от Морската градина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development