Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БУРГАСКИ ВЕЧЕРИ НА ВЪЛТАВА



Ключови думи:
23 Март 2009, Понеделник





 без да връщаме лентата назад във времето, мостовете като реално и символно присъствие вплитат в митове това, което водата не отмива, сбират в себе си нетленното.
И нека не звучи нескромно, но в просърдечието на всеки човешки живот има нетленност...

Симеон Събев – Монката живее и работи в Прага от трийсет години, но и това лято не изневери на себе си и зарадва с краткото си завръщане приятелите от някогашните “Корали”.

За по-младите, които не го познават, ще припомним, че от неговия глас и китарните акорди на състава “Корали”  за първи път е прозвучала песента  “Бургаски вечери”. Родена изпод трескавото перо на поета Иван Ванев и лиричната извисеност на Иван Коларов – автора на музиката, дълго време се е пеела само сред приятели. Днес е символ на Бургас, а Бургас винаги е бил град с неповторима (малко тъжна сега) поетична осанка.

Духовната атмосфера съществува, съпреживява се и се предава само от сродни души. Нека да прокараме моста, забулен в мъгла към миналото и да възкресим духа на творческата бохема на Бургас от 60-те.

През 1965 г. съставът на Химическия техникум “Счупените епруветки” подготвя новогодишна програма. Добре оборудван – с две китари и барабан, Монката ще изпълнява песни на Адамо. На състава му липсвали само ноти – “серенада”, както се изразили момчетата и в кръга на незлобливата шега, директорът обещал да я набави.

Година по-късно от обединяването на два естрадни състава, се сформира вокално-инструменталната група “Корали”.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-7947.html



Прочетено: 5120 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Мебелна Фабрика ДИЕЗ Флора Бургас 2009 pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Бодил край Ясна поляна Цвете Преминаването забранено! Международен Семинар на фризьорите София Водна топка Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Разоран двор, угар
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development