Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Шумна сцена, художествено ателие и подвижна лаборатория за анализ на водата забавляваха малки и големи по време на ГРАДСКИЯ Празник на водата



Ключови думи:
23 Март 2009, Понеделник





На 22 март в цял свят се чества Международният ден на водата. Сдружение „Аз обичам водата” организира пищен градски празник  на водата, който се проведе в неделя – 22 март, пред Народния театър под патронажа на Столична община.


      Въпреки капризите на времето  празничната сцена събра множество софиянци от различни възрасти. Официалната програма бе открита от доцент доктор Борислав Великов, доайен в областта на водите, народен представител, член на парламентарната комисията по екология и водите. Освен великолепната сценична програма, съставена изцяло от деца от различни възрасти в градинката пред театъра бе разпъната огромна шатра, в която се организира художествено ателие. Всички деца имаха възможност да се включат в конкурс за рисунка на тема „Аз и водата”. Особен интерес проявиха софиянци и към подвижната лаборатория за анализ на водата, организирана от „Аквахим”. Столичани, които пристигаха на площада с проби с вода от всички краища на София, отрупаха масата на лаборантите в желанието си да разберат, каква вода всъщност тече от тяхната чешма. Ето и краткия обощен анализ на специалистите от „Аквахим”: 


Подложени на анализ бяха съдържанието на хлор, манган, нитрати и амоний, нивото на pH, както и твърдостта на водата. Всички анализирани параметри бяха в допустимите норми съгласно нормативната база (Наредба  9 от 16.03.2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели). 


Големият интерес към събитието, което студеното време не успя да помрачи, доказва, че хората се интересуват от качеството на водата, която тече от водопроводната мрежа и този интерес не е лишен от основание. Все пак водата, която пием, е в основата на цялостното ни здравословно състояние. 



Прочетено: 3717 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Залез Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя оферта заем Етнографски Музей БУРГАС Пристанище Приморско Театър за драма. опера и балет, Бургас Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 съботно кафе pepi Добро утро
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development