Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ДЕКЛАРАЦИЯ от Съюза на свободните писатели- гр. Бургас26 Март 2009, Четвъртък

С дълбоко възмущение узнаваме за декларацията срещу телевизия СКАТ, приета на заседание на Общински съвет- Бургас на 25 март 2009 година.

Общинските съветници, подкрепили тази декларация, са същите онези, които гласуваха за построяването на джамия в комплекс “Меден рудник”- Бургас, трасирайки по този начин пътя на пълзящата ислямизация на България.

В резултат на твърдия отпор, който получиха от гражданското общество в Бургас, огласен най- вече от екрана на телевизия СКАТ, след 3- месечни увъртания и дебати те най- после прегласуваха своето решение, като същевременно успяха да повишат осезателно етническото напрежение в града ни.

Да се стремиш да ислямизираш града си, в който няма мюсюлмани, и да се опитваш от 21- ви век да го върнеш в мрачното и кърваво средновековие на турското робство, осакатявайки историческото му развитие не е нищо повече от едно отявлено предателство.

А да не се покаеш за престъплението си, да не го осъзнаеш, обвинявайки за своето безумие народа си, като се опитваш да убиеш свободното слово в една демократична държава е проява единствено на лицемерие, наглост и липса на всякакъв морал.

Съюзът на свободните писатели- Бургас, остро осъжда декларацията на Общинския съвет- Бургас срещу телевизия СКАТ, защото тя е незаконна, неморална и престъпна по отношение свободата на словото и разкриването на обективната истина. 
 
Председател: Стоян Георгиев
Заместник- председател: Венета Ташева
Прочетено: 8786 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
5
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
5
John
15.10.2015 07:56
0
I waetnd to spend a minute to thank you for this.
4
07.05.2009 08:07
0
Управляващата мафия в България усеща, че мимикрията вече не помага за спасяване от надигащия се народен гняв. В какъвто и цвят да се боядиса, народът веднага и безпогрешно я разпознава.
В началото на прехода хората разбираха, че са били излъгани едва след изборите, които мафията печелеше чрез някое от многото си лица - БСП, СДС, НДСВ, ДПС, но нещата се промениха.
Народът придоби опит и вече усеща фалша още в зародиш, както е в случаите с “Атака” на Волен Сидеров, ГЕРБ на Бойко Борисов, ЕНП на Мария Капон, РЗС на Яне Янев и много други.
Нещо повече, въпреки огромните усилия и средства, които хвърля мафията за да му попречи, народът успя да се организира в свое политическо движение “ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” /www.ideyazabulgaria.org/.
Движението е отворено както за живеещите в България, така и за огромната българска емиграция.
Движението за реална демокрация “Идея за България” е първата лястовица, предвестник на възраждащото се гражданско общество в България. Някой може ли да си представи как без вестник, без радио, без телевизия, без финанси, движението само за последните две години надхвърли десет хиляди членове. “Идея за България” се разпространява между хората със скоростта на верижна реакция. Затова треска тресе олигарсите стоящи зад Първанов и Станишев.
Колкото по-бързо расте популярността на движението, толкова по-бързо се приближават те към затворническите решетки.
Главните цели на движението - справедливост и народовластие, наистина имат притегателна сила и обединяващ характер. “Идея за България” също така отчита, че при наличието на организирана престъпност в България тези цели са непостижими и затова в програмата си като непосредствена задача от първостепенно значение то е заложило ликвидиране на организираната престъпност.
Но не тази организирана престъпност с която се борят Георги Първанов, Сергей Станишев и Борис Велчев. Движенито възнамерява да потърси отговорност от тези, които след 1989г. си позволиха да откраднат държавата България заедно с населението. Това е организираната престъпност, която държи в момента всички власти в България и която назначава президентите, министрите, депутатите, главните прокурори, върховните съдии.
Затова главният прокурор Борис Велчев се прави, че не е чувал, а министър-председателят Сергей Станишев и дума не обелва за нея в книжлето “Защото сме социалисти”.
Затова тази тема е табу и при "ловните" излети на президента Георги Първанов. Позитивните послания, които движение “Идея за България” отправя към големи социални групи от българския народ допринасят за обединителното му въздействие и му придават характер на общонародно движение.
В него влизат работници и служители от държавни и частни фирми, пенсионери, собственици на фирми, земеделци, животновъди, лекари, юристи, икономисти, журналисти, архитекти, инженери, университетски и училищни преподаватели, но с най-голяма радост са посрещани тук учениците и студентите – бъдещето на нацията. За съжаление все още само в интернет сайта на движение “Идея за България” обикновеният българин може да усети духа на западноевропейската демокрация.
И макар, че тук не се крият противоречията и проблемите на западните държави, човек има възможност да придобие реална представа за обществено-политическите, социално-икономическите и културните им достижения.
Западноевропейските емигранти от “Идея за България” са своеобразен и засега единствен мост на България към Западна Европа.

3
Sergio
31.03.2009 09:31
0
Димчо, ти данеби да си ченге а?
2
ali baba
29.03.2009 07:28
0
телевизия скат е трън в очите на всички ,но тя е единствената медия която рови и изкарва кирливите ризи на
управляващите
1
Димчо Нестринов
27.03.2009 03:34
0
Какъв е този съюз на свободните писатели? Кои са те? Имена моля!


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители Цвете Графила 2009, Бургас Бургаският мост небе Парк в Бургас, Младежки дом Бургаският кей Старите бургазлии разказват Лалета от Бутик pepi Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development