Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриха първата Детска психиатрия в Южна България



Ключови думи:
03 Април 2009, Петък





Пловдивският „Лайънс клуб” организира утре благотворителен бал за набиране на средства за оборудване на новото отделение с апаратура

Бъдещето на психиатрията е в превантивното лечение. Статистиката в ЕС сочи, че 20% от децата имат нужда от психологическа или психиатрична помощ, но, ако заболяванията се открият в ранен стадий, пациентите могат да се излекуват. Това заяви ръководителят на Клиниката по психиатрия и медицинска психология в УМБАЛ “Свети Георги” доц. д-р Валентин Акабалиев при откриването на първата в Южна България Детска психиатрия. Според него младежите страдат от почти всички видове зависимости, но не са редки и случаите на мании, депресивни състояния и шизофрения

Близо 80% от всички наркомани стават зависими на възраст между 11 и 14 години, предполагаме, че такива ще бъдат и по-голямата част от нашите пациенти, обясни доц. Акабалиев.

За строежа на новото отделение в Пловдив са изразходвани 168 хил. лева – от тях 48 хил. лева са осигурени от собствените приходи на Университетската болница „Свети Георги”, а 120 хил. – от местния „Лайънс Клуб”.

Лентата бе прерязана днес от Лъчезар Бакърджиев – дистрикт управител на клубовете за България и зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ “Свети Георги” д-р Константин Зисов.

Новото отделение се намира в съседство с Психиатричната клиника на УМБАЛ „Свети Георги” на бул. „Васил Априлов” №15. Разгърнатата площ на сградата е 120 кв. метра, като тя ще разполага с поликлиника и стационар с 8 легла.

Детската психиатрия ще заработи до месец, защото предстои оборудване на помещенията и събиране на екип от специалисти. Утре, 3 април, Пловдивският „Лайънс клуб” организира благотворителен бал за набиране на допълнителни средства за закупуване на апаратура и обзавеждане на отделението, каза Лъчезар Бакърджиев.

Балът ще е в Новотел – Пловдив от 19,30 часа



Прочетено: 4722 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски Музей БУРГАС Най-тъжната ми снимка... Бургаският кей КАРФУР БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Конкурс прическа Бургас 2009 Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия място и за влюбени Строители на съвременна България Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development