Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

След представяне на стихосбирката си „Муршрути” в столицата, живеещата в Женева поетеса ще е гост на читалище „Фар” в Бургас



Ключови думи:
06 Април 2009, Понеделник



ИЗБЯГАЛАТА ОТ ФРАНЦИЯ ПОЕТЕСА, НАСЛЕДНИЧКА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ МАРШАЛ НЕЙ, Е В БЪЛГАРИЯ

ИЗБЯГАЛАТА ОТ ФРАНЦИЯ ПОЕТЕСА, НАСЛЕДНИЧКА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ МАРШАЛ НЕЙ, Е В БЪЛГАРИЯ
Швейцарската поетеса Катрин Емри за първи път е на посещение за първи път в България. След представяне на стихосбирката си „Муршрути” в столицата, живеещата в Женева поетеса ще е гост на читалище „Фар” в Бургас.
Емри е автор и на книгата "Викове", която излиза през 2005 година в женевското издателство "Беневан". Година по-късно част  от тези стихове са превърнати в песни. В лиричните изповеди на родената във Франция поетеса изплуват като тъмни сенки нейни спомени от миналото. Те са свързани с противоборството на Мишел с нейната фамилия, в която като че ли няма място за писатели, а само за гениални военни.
Причината е проста: неин пра-прадядо е великият пълководец от времето на наполеоновите войни маршал Мишел Ней, издигнал се до този пост благодарение на своя офицерски талант.
Емри току-що издаде своята втора стихосбирка „Маршрути”, която е двуезична. Френско-българското издание е резултат на инициативата и преводаческите усилия на бургаския писател Станислав Марашки и дело на ИК "Жажда". Стихосбирката „Маршрути” изгражда мост от брега на женевското езеро до бургаския черноморски бряг и завихря поетични емоции, които се завихрят в изкусително хоро, на което не могат да не се хванат всички онези, които са избрали поетичното слово за своя съдба. Автор на предговора е преводачът и редакторът на книгата Станислав Марашки.
По този повод на представянето на книгата швейцарската поетеса долетя за седмица в страната ни. Стилът на Емри е въздействащ - тя издига искреността до висотата на поетичен образ. Това е нейното главно оръдие за изстрелване на поетични внушения, които улучват право в сърцето.


Прочетено: 2157 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Александропулис, юни.2007 Труженики моря Мебелна Фабрика ДИЕЗ Божидара -спокойствие в морската градина Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Йордановден 2011, Бургас - от Тина докато ние спи, те творят БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Заслон в местност Живия огън Wall! Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development