Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна изграждането на канализация в бургаското село Маринка



Ключови думи:
08 Април 2009, Сряда





От днес /7 април/ започнаха строителните дейности по изграждане на канализация в бургаското село Маринка. Стартът бе даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов и кмета на селото Атанас Петров, които направиха първата копка на обекта.

     На тържественото откриване на обекта присъстваха още зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по евроинтеграция и екология Ивелина Василева, депутати, общински съветници и жители на селото.

     Празничен водосвет на строителната площадка отслужиха ставрофорен иконом Захарий Дечев и енорийския свещеник на с. Маринка Севастиан Йорданов.

     „Символично или не, изграждането на канализацията на селото съвпадна с неговата 100 – годишнина”, каза кметът на Маринка Атанас Петров.

     „Общата стойност на целия проект е около 2 400 000 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 336 работни дни”, заяви Димитър Николов. Той допълни още, че с полагането на канализацията битовите условия в селото значително ще се подобрят.

     Проектът е изготвен от Община Бургас и се финансира от ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ към Министерството на околната среда и водите.

     До момента е отпуснат първия транш от сумата, който е на стойност 500 000 лв. С тези средства ще бъде постороено заустващото съоръжение на р. Маринка, отливен канал, дъждопреливник и главен колектор с дължина 1 км.

     „До няколко седмици ще започне и изграждането на канализация в кв. Долно Езерово. В момента се провежда конкурс за избор на фирма-изпълнител. В напреднал етап са и проектите за канализации в гр. Българово, с. Рудник и м. с. Черно море”, допълни още кметът на Община Бургас Димитър Николов. 

 



Прочетено: 16065 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
559
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жълтурче.jpg Флора Бургас 2009 Бургас, Богориди закачалки 1 Конкурс прическа Бургас 2009 БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ отгоре е по-забавно и по-безопасно Стилът на знаменитостите Бургас-моста най-съвестният представител Списание Влъхвите улична картина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development