Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съюзът на пивоварите стартира кампания за българската бира



08 Април 2009, Сряда





Инициативата има за цел да информира потребителите за високото качество и естествените съставки на родното пиво

8 Април 2009, София - Съюзът на пивоварите в България стартира информационна кампания за българската бира. Инициативата се провежда за първи път у нас, като целта й е да запознае потребителите с високото качество и естествените съставки на произвежданото в страната пиво, с богатството на традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка като част от съвременния стил на живот.

„Когато се консумира разумно, бирата не просто е източник на удоволствие. Тя съдържа редица естествени съставки, които са неизменна част от здравословния начин на живот. Като представител на социално отговорна индустрия обаче, ще подчертая, че най-важна остава умерената консумация”, коментира Владимир Иванов, Председател на Съюза на пивоварите у нас. „Освен да информираме потребителя за качеството на българското пиво, задачата, която си поставяме с тази кампания, е и да го образоваме по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка у нас, като по този начин създадем истинска култура на консумация”, допълва още той.

Водещ акцент на образователната кампания е натуралният характер на бирата. Тя се произвежда от четири напълно естествени суровини – малц, вода, хмел и мая, комбинацията от които гарантира получаването на пиво с високо съдържание на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тези натурални съставки в съчетание с европейското ниво на произвежданите в страната марки са в основата на отличното качество на родната бира. 

Кампанията на Съюза на пивоварите ще разкрие част от богатите традиции и обичаи на кехлибарената напитка. За целта ще се създаде Българско бирено общество, което ще обединява известни личности, специалисти, представители от бирената индустрия, както и всички фенове на любимата напитка. Идеята на Българското бирено общество е да бъде форум за обмяна на интересна информация и факти за бирата, актуални новини и събития. Всеки желаещ ще може да се присъедини към бирената общност, която ще има свой клуб в социалната мрежа Facebook.

Очакват се и резултати от планирани проучвания за нагласите и навиците на почитателите на бирата в България. Непрекъснато ще се обменя и информация за полезните качества на пивото, както и ще се организират срещи с европейски експерти и колеги от бранша. Предизвикателство за арт средите ще бъде конкурсът за изработване на Българската национална бирена халба.


Акцент през летния сезон ще е специалното събитие под надслов „Нощта на бирата”. То ще се проведе навръх Илинден, когато родните биропроизводители почитат покровителя на пивоварите – пророк Илия и отбелязват своя професионален празник.


Инициативата на Съюза на пивоварите ще бъде подкрепена и от комуникационна кампания в интернет, външна реклама и радио игра.
 


Допълнителна информация:


Съюзът на пивоварите в България (СПБ) е представителна организация на производителите на бира. Негови членове са: ”Болярка - ВТ” АД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг-България” АД и “Ломско пиво” АД.

СПБ е създаден през 1991 г. През лятото на 2008 г. става член на европейската пивоварна организация „Пивоварите на Европа” и е обявен за „най-динамичната  национална асоциация”. Признанието е резултат от безкомпромисната политика на пивоварните компании в страната да прилагат всички най-добри европейски практики в бранша и да произвеждат само висококачествени видове бира, които не отстъпват по чистота и качества на пивото и в държавите с най-дългогодишни бирени традиции.

 



Прочетено: 3176 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Менструална чашка MeLuna Фонтанът на Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Кокили за Строителите-супер НОВО!!! полети и пристани 02 Жълтурче.jpg Римокатолическата черква Тройката, паметника Египет Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development