Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Няма мистерии в ОУП на Бургас.



Ключови думи:
09 Април 2009, Четвъртък





Каквото и да тръгне в Бургас - все е накриво. Прът в колелата е провинциалният манталитет, заел позиции в главите на придобилите жителство. Архитектите са съсловие, при което правилата изглеждат ясни, за разлика от тези в софтуерния бранш. И сразу - да, да ама не ...  - нова вълна от вопли от отсамшната страна на вълнолома.

Завист, злоба, мераци и няколко необмислени действия на Общината , а може би предхождащи такива на МРРБ, като и двете институции все си търсят идол, предизвикаха раздор и смешки в сравнително единната общност на Архитектите.

При подобно обстоятелства се използват идиоми като "на краставичаря краставици ще продава", "като парле пред майка си", "на баща си нож ще вади", но в случая е много по-сериозно, защото личната трагедия с обещанията дадени преди изборите се превръща в скандална тема за Бургас.

"Стратезите" събирали и правили сметки и размествания, разигравали коне и офицери и пренареждали листите преди местните избори, са огелпили и уви в една урна са попаднали две групи, които би следвало да са в различни.

За съжаление на простосмъртните не става ясно кой какво прави на Бургас. Има Област, Община и Град - и всичко това е все Бургас. Стратегически погледнато малките се борят за града, но той е само един ареал в Общината и областта.

Общинската администация пак зае позиция "гузен негонен бяга" и тзи позиция се визуализира а текст по следния начин:

Работата по Общия устройствен план на град Бургас продължавала
Община Бургас не е страна по договора сключен между Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и фирма „Атика Р5” ООД за изработване на проект за изменение на Общия устройствен план /ОУП/ на община Бургас.
Община Бургас е възложител на договора от 07.10.08 г. с Гражданско обединение „Геощрих” за изготвяне на ОУП на град Бургас. Той е съгласуван с МРРБ и е сключен след решение на Общински съвет – Бургас. Проектът за ОУП на града обхваща територията на град Бургас с неговите квартали и прилежащите им землища.
След решението на Министерски съвет, издадено на 02.02.09 г. населените места Ветрен и Банево са присъединени към гр. Бургас като негови квартали. Тяхната територия също ще бъде включена в обхвата на града и съответно в новия ОУП на град Бургас. За територията на Ветрен и Банево има изготвено задание, което е прието от Общински съвет и в момента се провежда процедура по проектиране на тази територия и включването й към Общия устройствен план на града.
Прекратяването на договора на МРРБ с фирма „Атика Р5” не променя условията по договора на Община Бургас с ГО „Геощрих”, тъй като двете процедури са независими една от друга по отношение на възлагащия заданието орган. Работата по ОУП – а на гр. Бургас продължава в указания обхват и съгласно сключения в края на миналата година договор. 
Пресцентър на Община Бургас




Прочетено: 5681 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Подводен свят МАРИНА КЕИП Pepi Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Община Бургас pepi Конкур глазами зрителя Мишка Созопол. морето GRAPHILLA 2009, Бургас Конникът в парк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development