Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Проблеми на дребните търговци бяха обсъдени в Община Бургас



09 Април 2009, Четвъртък





Среща между бургаските дребни и средни търговци на хранителни продукти и заместник - кмета по финанси Красимир Стойчев се състоя днес /9 април/ в Община Бургас. Сред представителите на търговците са Регионална занаятчийска камара и Регионален съюз на хлебопроизводители и сладкарите.

         На нея бяха обсъдени проблемите и трудностите, пред които са изправени местните търговци, доставчици и производители от навлизането на новите и големи търговски вериги в града и провежданата от тях ценова политика.

Основният проблем според дребните търговци е нелоялната конкуренция и дъмпинговите цени, които налагат тези вериги. "Не е възможно едно кисело мляко да струва 14 ст. при положение, че само кофичката му е 11-12 ст.", споделиха търговците. "Стоките във веригите се продават под тяхната реална себестойност. Нелоялното ниско ценообразуване на продуктите от първа необходимост при големите вериги става за сметка на цените на едрите и по-скъпи промишлени стоки, които се предлагат от тези търговски вериги", допълниха още те.

Друг важен момент според местните търговци е, че стоките, които се продават в големите вериги не се произвеждат в Бургас, а се доставят от Шумен, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и др. градове в страната.

Търговците още смятат, че това е за сметка на качеството на предлаганите стоки. От друга страна те споделиха, че това обрича 22 бургаски фирми на сигурен фалит, в резултат на което над 2300 души ще останат без работа. "Това ще доведе до намаляване на конкуренцията на пазара на хранителни стоки и продукти в Бургас, което е и целта на големите търговски вериги. След това цените отново ще бъдат повишени", заявиха те.

За разрешаването на проблема Бургаската търговско-промишлена палата ще инициира среща с участието на местните търговци и производители, новите търговски вериги и представители на Община Бургас. Тя ще се проведе в понеделник /13 април/ от 15.00 часа в сградата на БТПП на ул. "Любен Каравелов" № 12 Б.

 



Прочетено: 2579 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа Довиждане, лято! Менструална чашка MeLuna над Ахелой пчела Синята пеперудка Пони тоже кони грее грее Етнографски музей Бургас Ирис аз съботно кафе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development