Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ВТОРА ГОДИНА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НА „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ”



Ключови думи:
10 Април 2009, Петък





За втора поред година, община Несебър се представи на VI Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново. Представителния щанд на общината е най-големия в цялото изложение с площ над 30 кв.м. По своята същност щанда е уникален и нестандартен. Той представлява изложба на стари фотоси, като най-старата снимка е от 1906г. Изложбата се казва „Носталгия по Стария град” и беше открита на 6 декември 2008г., на тридневните тържества в община Несебър по случай приемането на града в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Община Несебър се представи на изложението и с новия си филм „Снимка за спомен”, с който ще участва във филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”. Закриването на изложението, също е поверено на общината. В края на събитието, младата дизайнерка от Несебър – Мария Богданова, ще представи с модно ревю своите тоалети. Колекцията се казва „850/350“ по размерите на полуострова и е вдъхновен от културния дух, уникалните природни дадености на Стария град и много добре запазените паметници от различни епохи. Както щанда на община Несебър, така и колекцията на Мария Богданова е нестандартна и уникална. Във всеки силует по уникален начин са уловени особеностите на всяка една от древните сгради в Стария град. Когато човек види който и да е от тоалетите на дизайнерката, познавайки архитектурата на Несебър, веднага ще се досети коя точно е сградата, която този тоалет изобразява.
  

Международната туристическа борса „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ 2009” се реализира като комплексно събитие в три направления:
Туристическо изложение – възможности за общини и фирми, които предлагат бази за отдих и развлечения, спа хотели и балнеохотели, туроператори и турагенти, хотелиери и ресторантьори, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят своя потенциал за развитие на туризъм чрез рекламно – информационни материали на изложбен щанд.
Дискусионна програма, включваща анализ на актуални теми за случващото се в сферата на туризма – нови туристически обекти, атракции, реализирани проекти, проблеми на туристическия бранш и виждания за устойчиво развитие на туризма в региона и страната.
Филмов фестивал „На източния бряг на Европа”, в който участват туристически филми и продукции, които са собственост на: държавни институции, общини, туристически информационни центрове, неправителствени организации, обществени и частни телевизионни оператори.



Прочетено: 2959 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Черноморец Бургас Бургаският кей pepita Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Бургас, ФЛОРА 2008 Йордановден 2011, Бургас - от Тина Ботева коледни песни Цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development