Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Седмицата на саботажите



20 Април 2009, Понеделник





Войната на количките. Истински le sabotage срещу френския хипермаркет „Карфур” започна миналата събота. Докато над 30 000 бургазлии пазаруваха картон яйца за 3.99 лева в несвяст, неизвестни използвали суматохата и напълнили 60 колички със замразено месо и други скъпи хранителни продукти от фризерите. Всичко това било замаскирано отгоре със салфетки, пакети чипс, възглавници , а пълните колички - зарязани между стълпотворението от клиенти. Когато служителите на френската верига открили саботажа, месото в количките вече било размразено и протекло. Така продукти за хиляди левове били бракувани.
Охраната все пак успява да задържат един от участниците. В сряда полицията съобщава инициалите му – А Й. Той е на 32 години и работи в бургаската фирма “Фиоре”, която зарежда голяма част от хипермаркетите в града с консерви, пълнозърнести храни и захарни изделия. А.Й. заявил, че защитава своята гражданска позиция. В момента мъжът е подведен под съдебна отговорност за умишлено увреждане на продукция.
В понеделник бургаски търговци и производители поискаха спешна среща с представителите на двете вериги супермаркети. Организатор бе Бургаската търговско-промишлена палата.
“Обречени сме на фалит. Много наши лоялни клиенти вече ни сочат с пръст и ни смятат за мошеници, тъй като ние продаваме по-скъпо и не можем да си позволим толкова ниски цени”, коментира собственикът на “Екватор” Михаил Янев.
Председателят на хлебопроизводителте Димитър Людиев и шефката на бургаския общински Хлебозавод Пенка Филева бяха категорични, че предлаганият хляб за 30 ст. не е с нужното качество. Той се произвежда от ямболска фирма.
В бургаските компании са осигурени над 2000 души, които могат да бъдат съкратени заради дъмпинга на пазара. Производителите поискаха преференциални условия за дистрибуцията на стоките си във веригите.
 „Не е възможно едно кисело мляко да струва 14 ст. Само кофичката му е 11-12 ст.”, негодуваха търговците.
120 000 опаковки кисело мляко е продала за една седмица фирмата дистрибутор в “Карфур”. Според  изпълнителния директор на компанията Жан Антоан, напливът на производителите към хипермаркета е голям и те са доволни от крупните обороти. Това в никакъв случай не означава, че бургазлии пазаруват единствено евтино кисело мляко. Над 43% от доставките на млечни и месни продукти са от родни производители, а 8% от местни. Качеството на продуктите се контролира от съответните държавни органи. Жан Антоан определи прогнозите на местните търговци, че “Карфур” ще повиши цените на хранителните продукти, след като отстрани дребните производители от пазара, като демагогски.
Шефката на фирма “Фиоре” Иванка Богоева беше на срещата в понеделник. Тя най-ревностно защитаваше позицията, че „Кауфланд” и „Карфур” налагат дъмпинг, който трябва да спре. По това време Богоева вече е знаела, че неин служител е арестуван, независимо дали е действал от свое име, или не.

Яйца за 13 стотинки, агнешко от лицензирани кланици за 9.99 лева, току-що изпечен козунак със стафиди и портокали за 1.59 лева, кисело мляко за 14 стотинки... За Великден от “Карфур” са заредили над 90 палета с яйца - два камиона от Полша и един от България. Яйцата са изкупени за 4 дни. Тези ниски цени преди Великден са прецедент в историята на Бургас, радост за купувачите, но не и за конкурентите. Какво мислят хората?

Тровят млади дървета със сол. Пет от посадените дървета по ул. „Димитър Димов”  са умишлено посипани с едра сол, съобщиха от общината. Опасността дърветата да изсъхнат е съвсем реална, въпреки че озеленителните фирми са реагирали своевременно и са изгребали солената почва.
Според специалисти не е ясно доколко солта е проникнала към корените на дърветата. Пострадалите дървета са „каталпа”, изключително ефектни, едроразмерни, които цъфтят през лятото, когато са достигнали около 3 м. височина. Цветовете са красиви, а дърветата порастват до 6 метра.
По искане на община Бургас полицията ще увеличи контрола си по улиците с новопосадена растителност.


Запалиха джипове на съдружници. Скъпи джипове на двама съдружници от строителния бранш в Бургас бяха умишлено запалени, съобщиха от полицията. Огънят лумнал в 1 ч на 14 април, докато колите били паркирани една до друга пред блок 26 в жк «Славейков».
Единият джип - «Фолксваген Туарег», е собственост на 39-годишната Юлия Янева, а «Мерцедес ML 320 CDI 4 Matik” е на съдружника й – 37-годишния Христо Равначки.  Съобщението за инцидента е получено 5 минути след 1 ч. Огънят е потушен от един пожарен автомобил и шестима огнеборци.
Причините за пожара и стойността на нанесените щети още се изясняват.  Работи се по версиите за неуредени бизнес отношения или конкуренция в бранша.
Двамата бургазлии имат общо ООД с 50% участие на всеки от тях, като управител е Юлия Янева. Фирмата се занимава със строителство и покупка на недвижими имоти с цел продажба, търговия, посредничество, консултантска дейност, импресарски услуги, туристическа дейност.
Поотделно всеки се е регистрирал като ЕТ. Янева развива питейни заведения, а Равначки е търговски посредник.

http://www.factor-bs.com/news-8391.html



Прочетено: 7737 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа, Бръшлян Созопол - пристан лека вечер Маската Пристанище Созопол Бургас-моста Стена Змийския остров - Созопол червено Пътна помощ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development