Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

GRAPHILLA виртуална реалност в Бургас



Ключови думи:
30 Април 2009, Четвъртък


Автор: http://www.factor-bs.com/news-8560.html

Бургас е щастлив град, защото в него се случват някои неща за първи път. Както и тази реална изложба на хората от бранша на визуалните изкуства и рекламата

Макар и внушителна на пръв поглед цифра, 130 принта се оказаха недостатъчни за да съберат стойностните проекти, показани във форума. Тук има всичко: шрифтове, запазени знаци, реклами, триизмерни 3D графики, компютърни игри, рисунки, илюстрации, лого, уеб, печатен дизайн,фотография.

За хората в интернет пространството GRAPHILLA е познато. Това е първият частен български специализиран форум за графичен и уеб дизайн, триизмерна и двуизмерна компютърна графика и анимация е създаден  през 2001г. от водещи професионалисти в областта на  дигиталните визуални изкуства, доказали своите умения в успешното изпълнение на множество български и международни проекти. Всеки от участниците може да  обмени мисли, да потърсиш помощ или да развие нечия идея.

GRAPHILLA се е посветил на създаването на професионална общност на българските художници, аниматори, уеб-дизайнери и фотографи.Преди 8 години те започват да разговарят чрез този сайт на различни теми. Не искат нито масовката на общите форуми, нито техните работи да прашасват в някоя тъмна галерия без посетители. Постепенно темите се увеличават, разделят се по специализирани секции и достъпът на нови автори е ограничен чрез задължително представяне на портфолио – с една единствена цел, нивото да се държи високо.

Не знам какъв е бил принципът на подбора, но в бургаската изложба има всичко, а най-много - талант с оригинални хрумвания, изпълнени прецизно и въздействащо.

Впечатляващи са детските илюстрации на Елица Сърбинова и Мая Бончева. Завършените с невероятна фантазия и прецизност картини на Г.Марков. Неговите “Лешникотрошачката” и “Разказвача на приказки” ни връщат към тайнството на детството. Абстрактните рисунки на Виктор Мъжлеков, фантастични и причудливи, родени сякаш в друго измерение са многоцветни и запомнящи се. Някои неща те оставят очарован от техниката на изпълнение.

Перфектно подредените “Винени бутилки” на Дилян Караиванов са реклама за Винария. Запазените марки и логото на художници като Климент Калчев, Ивайло Николов и Радомир  Тинков те карат да мислиш, че има още неоткрити неща. И още и още. Много от представените творби са работени по поръчка. Авторите споделят, че работата за клиент е удоволствие и провокация за тях.

Изложбата се радва от първия ден на откриването си в Бургас на голям интерес, особено от млади хора. Форумът спечели нови приятели в морския град, а защо не и нови участници.

До 3 май тя ще населява залата на Дружеството на художниците в Бургас на ул. Александровска 22. След това поема своя път към Добрич.



Прочетено: 6056 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Жреци на музите 2009 Флора Бургас 2009 Бургаският кей Довиждане, лято! залез Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 аЗ В  АНГЛИЯ МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development