Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В ДЕНЯ НА ЕВРОПА ЕВРОКОМИСАР КУНЕВА УВАЖИ БГ САЛСА ФЕСТИВАЛА



Ключови думи:
11 Май 2009, Понеделник





С нестихващи танци и много горещи емоции започна Петият БГ Фанта Салса Фестивал, който събра в столицата хиляди почитатели на латиноамериканската музика. Повече от 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел, Дубай и много други) се наслаждаваха на естетиката на танца и автентичните звуци на музиката в ритъма на салсата. През светлата част на деня многобройните посетителите на фестивала имаха възможност да обогатят танцувалните си умения с уроци по салса, меренге, бачата, регетон и други. А учители им бяха едни от най-добрите танцьори в света. Три нощи виртуозни салса DJ-и забавляваха латино феновете в Парти център 4 км до сутринта, където начинаещи таньорите упражняваха наученото през деня заедно с всички участници, изпълнители и инструктори.

В събота вечер зала Универсиада се превърна в „дома на мамбото”. По невероятен начин организаторите пренесоха в столицата атмосферата на известния нюйоркски клуб Палейдиъм. В средата на миналия век клубът е сцена на едни от най-великите имена в латиноамериканската музика. Приглушена светлина, жива музика, изкусни танцьори и опитни бармани пресъздадоха духа на Палейдиъм. Сред специалните гости на 9 май, дошли да видят зрелищния спектакъл, беше и българският еврокомисар Меглена Кунева.

Световната премиера на най-новия спектакъл на хореографа Ерик Лалта „Mambo Night” доведе в България най-популярния латино изпълнител, наследник на Тито Пуенте - Франки Моралес. Ерман Оливера, Калин Вельов и TUMBAITO бяха другите музиканти, които забавляваха хилядната публика с живи изпълнения. Сред танцьорите, пресъздаващи неповторими движения на сцената на Пелйдиъм, бяха българските звезди Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Ани Дончева и Трендафил Сърмов от Dance Academy. Една от атракциите на вечерта беше световноизвестната латино двойка Тито и Тамара, участвала във филма „Мръсни танци: Хавански нощи”. Ролята на водещ на вълнуващия нюйоркски спектакъл изпълни продуцентът от Лос Анджелис Алберт Торес. Пуерториканецът, който си е партнирал на сцената с Дженифър Лопез, е организатор и продуцент на най-големия в световен мащаб салса ивент „Лос Андджелис Салса Конгрес”. Той е и продуцент на Световното първенство по салса.

Тази вечер, която е и последната от фестивала, в зала Универсиада ще се проведе национално състезание по салса за „Купа България”. Победителите от големият финал освен парична награда ще получат и правото да се състезават директно на полу-финалите по време на Световното първенство по салса в САЩ през декември 2009 г. Това е най-престижното състезание в света на салсата с награден фонд от $20 000. 

Превърнал се в един от най-добрите салса фестивали в Европа, за пета поредна година БГ Фанта Салса Фестивалът представи зрелищно шоу, импровизирани демонстрации, уъркшопове, уникални спектакли, тематични DJ партита и амбициозна състезателна програма.


Прочетено: 2812 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз Поглед от дрон Странджа през есента приятелки Wall! лека вечер витраж4 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Мото клуб Александропулис, юни.2007 pepta
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development