Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН на полицията



12 Май 2009, Вторник



На 11.05.2009 г. около 23.35 ч. по пътя от Каблешково към Бургас се е движел лек автомобил лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от П.Д. (24) от Карнобат. На около 1,5 км след разклона за м.с.Черно море водачът изгубил управление над автомобила, който се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара П.Д. е получил контузия на главата и е настанен е за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химически анализ. Автомобилът е напълно унищожен. Причините за произшествието се изясняват. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас

І. Разкрити престъпления


Служители на РУ МВР - Камено са разкрили извършителите на взломна кражба на звукозаписна и озвучителна техника на стойност 4000 лева от склад в стопански двор в с.Русокастро, общ. Камено. Кражбата е  извършена през 2008 г. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са Д.П. (19) и две непълнолетни момчета (на 16 и 17 г.) – и тримата от с. Русокастро. Вещите предмет на престъплението (мич-пулт “Обертон”,  5 тонколони и светкавична система) са намерени и върнати на тъжителя. Материалите са изпратени в Районна прокуратура – Бургас. Работата по случая продължава РУ МВР – Камено.  


На 11.05.2009г. в 0.40ч. в Царево полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил “Форд”, с водач И.П.  (47) от Царево и пътници В.М. (24) от Царево и Д(Г. (24) от Бургас.В автомобила е открито ловно оръжие, а в багажника -  месо от животно. При проведените процесуални действия е установено, че тримата мъже са осъществили нерегламентиран лов в землището на с. Фазаново, при който Д.Г. е убил мъжко сърненце (около 15 кг).  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.237 ал.1 от НК

           

ІІ. Кражби

          

На 11.09.2009 г. в 15.00 ч. в Четвърто РУ МВР – Бургас е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване проникнало в частен дом в комплекс “Меден Рудник” и извършило кражба на мобилен телефон и сребърни накити.  В 16.00 ч. в управлението е получено второ съобщение за разбит апартамент в комплекса. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в жилището, чрез взломяване патрона на входната врата. По данни на тъжителя от апартамента са отнети сребърни накити. Щети – в процес на изясняване. Още час по-късно в Четвърто РУ МВР – Бургас е получено съобщение, че неизвестно лице чрез взломяване патрона на входната врата е проникнало в апартамент в същия район на комплекс “Меден Рудник” и извършило кражба на колие, обици и пръстен от жълт метал, два часовника и други накити. В 17.30 ч. на същата дата е получено още едно съобщение за взломна кражба от частен дом в комплекса. В апартамента е проникнато по същия способ и от него липсват  сребърна гривна,  1150 лв., 100 евро и 100 щатски долара.   


За времето от 18.00 ч. на 10.05. до 07.00 ч. на 11.05.2009 г., в Бургас, неизвестно лице, чрез взломяване патрона на входна врата, е проникнало в магазин за хранителни стоки в комплекс “Славейков”  и извършило кражба на 100 лв. и различни марки цигари на стойност около 4200 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

           

ІІІ. Измами


На 11.05.2009г. в 11.30 ч. във Второ РУ на МВР – Бургас е получено съобщение от 82-годишен мъж, че около 8.30 ч. на същата дата в близост до бензиностанция в кв. “Ветрен” е  бил пресрещнат от две непознати лица, които се представили за служители на Дирекция "Социално подпомагане". Те заговорили мъжа и му заявили, че ако покаже някаква сума пари, могат да му отпуснат помощи. Тъжителят поканил мнимите социални работници в жилището си и им заявил, че разполага с 3500 лв., които трябва да изтегли от банка. Непознатите поръчали такси и придружили възрастния мъж до банков клон, откъдето той изтеглил посочената сума и отново се качил в таксито заедно с двамата си придружители. В близост до входа на Военна болница непознатите заявили, че трябва да проверят документите, взели парите и банковия документ и слезли  слиза от автомобила. Единият се насочил към входа на здравното заведение, а вторият извършител се оттеглил по съседна улица. По случая работи Второ РУ на МВР – Бургас.  


ІV. Пътно транспортно произшествие  


На 11.05.2009 г. около 23.35 ч. по пътя от Каблешково към Бургас се е движел лек автомобил лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от П.Д. (24) от Карнобат. На около 1,5 км след разклона за м.с.Черно море водачът изгубил управление над автомобила, който се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара П.Д. е получил контузия на главата и е настанен е за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химически анализ. Автомобилът е напълно унищожен. Причините за произшествието се изясняват. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.



Прочетено: 2766 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Конкур глазами зрителя аз Pepi Сладурани с ЛЕГО тошко Тухлена селска къща BSB Община Бургас хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development