Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Годишна изложба мозайки и детски рисунки



19 Май 2009, Вторник



Годишна изложба мозайки и детски рисунки Откриване: 20.05.2009 г. от 18.00 часа Бургаски свободен университет

Годишна изложба мозайки и детски рисунки
Откриване: 20.05.2009 г. от 18.00 часа
Бургаски свободен университет
През далечната 1965 година, в Окръжен пионерски дом – Бургас, като млад специалист по изобразително изкуство за първи път се потопих в света на децата и тяхното невероятно творчество, а в края на 1979 година, по предложение на Община Бургас, създадохме Школата за детски мозайки.

И оттогава тя е моят живот и този на семейството ми. Децата ми израснаха в нея.

Школата е докосването до природата при екскурзиите за събиране на камъчета, усмивките и питащите детски погледи, безкрайните разговори за работата, за света, раждането на всяка нова прекрасна детска творба, трескавите дни и безсънните нощи преди всяка изложба, трайните приятелства, останали през годините.

Школата не е професионално училище за художници. Основната ми цел е била да стимулирам и развия творческия заряд у всяко дете и същевременно да съхраня неговата индивидуалност, да го подготвя като личност с усет за доброто и красивото. Днес много от малките срамежливи или палави момичета и момчета са големи имена в изкуството, науката, политиката и представят страната ни пред света, а аз им се радвам и пазя усещането, че съм допринесла макар и мъничко за техните успехи.

Удовлетворението от работата с деца е неизразимо, тяхната непосредственост и неизчерпаемо въображение ме зареждат с енергия, те са изпулс и за личното ми творчество.

Благодаря на всички! На съдбата – за този подарък. На учениците си – не съм забравила никого от тях. На родителите – за търпението и съпричастието.

Специално благодаря на Община Бургас за дългите години на сътрудничество и подкрепа.

И сега, когато наближава моят юбилей и 30 годишният юбилей на школата /през м. Декември тази година/, аз готвя своята юбилейна изложба и юбилейната изложба на школата, с която да се отчета пред своите съграждани и пред цялата страна.


Прочетено: 2258 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арменската черква Сурп Хач Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Родното небе Учебници CALLAN метод моите цветя Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. Жреци на музите 2009 прозорци в хале Машините на Леонардо Есен Хималаи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development